Iată cinci locuri din lume în care se petrec lucruri inexplicabile.
Buncărul diavolului din Minnesota
La un moment dat, râul Brule se desparte în două brațe. Unul continuă urmează o traiectorie vizibilă și deloc inedită, iar celălalt…nu se știe. Există numeroase teorii, printre care și o rețea subterană de peșteri care nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar nici una dintre ele nu a fost demonstrată. De asemenea, cercetătorii au încercat să arunce obiecte acolo, pentru a vedea ce se întâmplă cu ele, dar acestea nu au mai putut fi găsite.
Misterioasele lumini din Hessdalen
Ciudatele globuri de lumină care apar deasupra văii Hessdalen din Norvegia nu au putut fi, până de curând, explicate în mod convingător. Fenomenul constă în apariţia unor sfere luminoase, ce pot fi de mărimea unor maşini, deasupra văii Hessdalen. Unele plutesc lent pe cer, putând persista până la 2 ore, altele se aprind şi se sting sau „zboară” foarte rapid, dispărând în câteva secunde.
Epidemia de somn din Kazakhstan
Kazakhstanul se poate mândri cu un fenomen care i-a adus popularitate. Este vorba despre o epidemie de somn, oricât de ciudat ar suna. Oamenii se culcă noaptea ca și cum nimic nu s-a întâmplat și se trezesc abia peste 6 zile. În timpul somnului îndelungat, comparabil cu o stare de hibernare, nu se produc modificări ale funcționării organismului.
Medicii nu pot diagnostica cauzele acestei boli, dar se pare că are legătură cu encefalopatia. Această boală afectează creierul, motiv pentru care organismul poate intra într-o stare profundă de somnolență. Cu toate acestea, pacienții diagnosticați cu sindromul hibernării se trezesc brusc după 6 zile de somn continuu, după care își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Cercurile vrăjite din Namibia
În deşertul din Namibia, sudul Africii, există o serie de formaţiuni stranii, care îşi fac apariţia pe neaşteptate şi despre care localnicii spun că ar fi create de paşii zeilor. Deşi au fost investigate cu mijloace ştiinţifice, până acum nimeni nu a reuşit să le dezlege misterul.
Zumzetul din Taos
Încă din 1990, locuitorii sunt chinuiți de un sunet ciudat, care nu le dă pace. Este descris drept un zumzet, un sunet de frecvență joasă, a cărui proveniență nu este cunoscută. Doar aproximativ 2% din persoanele care trăiesc într-o zonă în care se înregistrează fenomenul Hum pot auzi sunetul, iar majoritatea au vârste cuprinse între 55 şi 70 de ani, se arată într-un studiu publicat în 2003 de Geoff Leventhall, un consultant din Surrey, Anglia.