”Aceste trei adminsitraţii (Aministraţia Străzilor, ALPAB şi AFI –n.r.) vor intra în proces de restrângere a activităţii, după delegare, până la desfiinţare. Procesul de desfiinţare a administraţiei este unul etapizat, începând din momentul delegării serviciului. (...) Şi reorganizarea regiilor autonome în societăţi comerciale, iarăşi este un proces care se va desfăşura anul acesta, destul de rapid. (...)Anul acesta vor fi preluate toate serviciile de către companiile municipale şi administraţiile vor intra în proces de desfiinţare”, a declarat administratorul public al Capitalei, Sorin Chiriţă.
Sorin Chiriţă a afirmat că serviciile prestate vor fi de o calitate superioară, faţă de din prezent.
”Administraţii - ca de exemplu Administraţia Străziilor - vor fi desfiinţate, urmând ca serviciul de administrare a străzii să fie preluat de către compania municipală de străzi, de către Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, de către Compania Municipală Managementul Traficului şi de către Compania Municipală Parking. Cele trei companii vor prelua întreaga activitate a acestei administraţii, care treptat îşi va diminua activitatea, urmând ca serviciul de monitorizare a activităţii să fie preluat de aparatul de specialitate al primarului, în speţă Direcţia de Transport, din cadrul aparatului. La fel se va întâmpla şi în cazul Administraţiei Lacuri Parcuri. La fel, şi în cazul cimitirelor. Ele vor fi servicii delegate. Bunurile Municipiului Bucureşti vor fi anexă la contractul de delegare, ca şi bunuri de retur, urmând ca aceste servicii să fie prestate la o calitate superioară, comparativ cu ceea ce se întâmplă acum”, a spus Chiriţă.
Administratorul public al Capitalei a afirmat că Trustul Metropolitan de Construcţii şi Compania Municipală Consolidări ”au început lucrul” pentru a consolida mai multe imobile ce aparţin Municipiului Bucureşti.
”În principal, companiile municipale vor face lucrările de urgenţă care nu mai pot aştepta. Practic, timpii se scurtează, calitatea serviciilor creşte. Administraţia publică locală îşi propune să eficientizeze toate serviciile publice în interesul cetăţeanului”, a spus Chiriţă.
Compania Municipală Energetică va administra CET-urile Municipiului Bucureşti, a precizat Chiriţă. „Şi această companie municipală, şi ELCEN şi RADET vor fuziona într-o companie care se va numi Sistemul centralizat SACET. Deci, practic această companie municipală va produce şi energie electrică, şi energie termică”, a spus administratorul public al Capitalei. Chiriţă a mai spus că toate contractele publice şi ale companiilor sunt puse pe SEAP.
”Faptul că sunt puse pe un site numit într-un fel sau altul nu împiedică transparenţa pe care noi am manifestat-o prin tot ceea ce înseamnă dezbatere publică, rapoarte, studii de oportunitate, regulamente ale serviciilor publice”, a spus acesta.