Rachete hipersonice, un nou tip de armament pe care China plănuiește să îl dezvolte

Tuesday, 13 June 2017, 23:07, Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul de la Beijing susține că un test de succes al unei noi tehnologii care poate construi un motor miniatural pentru aeronavele de luptă va permite în curând să dezvolte și temutele rachete hipersonice.

Dacă motorul va fi lansat cu succes, ar permite rachetelor aer-aer să-și atingă obiectivele la o viteză mai mare de 6.500 de km / oră.

Testul reprezintă „o piatră de hotar în domeniul cercetării în domeniul motoarelor, care a constituit un obstacol pentru China pe o perioadă destul de îndelungată”, potrivit lui Li Jie, un expert militar din Beijing, care a făcut declarații pentru publicația Times Global, la începutul acestei săptămâni.

Acesta va spori gama de ardere și mobilitatea pentru ambele rachete aer-aer și antinavă, folosite de avioanele stealth ale Chinei.

Anunțul a fost făcut de o echipă din cadrul unui institut de cercetare afiliat centrului China Aerospace Science and Technology Corporation, antreprenorul de stat aflat în spatele programului spațial chinez, informează Sky News.

Aceștia au raportat că două teste de zbor pentru motorul propulsat pe bază de combustibil solid cu debit variabil au fost finalizate în luna mai.

Motoarele cu propulsie de combustibil solid au capacitatea de a arde oxigenul din atmosferă, mai degrabă decât de a avea nevoie de propriul lor sistem de alimentare cu oxigen.

Motoarele hipersone ar putea tripla gama de rachete existente, permițând luptătorilor chinezi J20 și J31 să transporte șase arme cu abilitatea de a lovi țintele de aproape 322 de kilometri (200 de mile) depărtare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN