In hotelul Abadia Retuerta LeDomaine din Valladolid, Spania se afla restaurantul Refectorio. Este dispus intr-o fosta manastire, veche de cateva secole si are o fresca ce infatiseaza un pasaj din Biblie, scrie Marca de Lux.
La etajul 102 a hotelului Ritz Carlton din Hong Kong, un bucatar ce a castigat doua stele Michelin (Tin Lung Heen) serveste preparate din bucataria cantoneza. Restaurantul ofera privelisti impresionante, iar dupa cina in saloanele private, se poate servi o bautura la barul situat la cea mai mare inaltime – Ozone, localizat la etajul 112.
Un alt hotel, Taj Falaknuma Palace din Hyderabad, India gazduieste restaurantul cu cea mai mare masa din lume. Are o capacitate de 101 persoane, care pot admira scene din era victoriana, pictate de-a lungul tavanului si peretilor.
In Paris, restaurantul Eclectic a fost proiectat de Tom Dixon si conceput ca un tribut pentru arhitectura din anii 1970. Acesta dispune de podele din beton, grinzi expuse, blaturi de alama pentru mese si un candelabru realizat din peste 100 de lumini.
Cu preparate tipic peruviene si japoneze, restaurantul Pakta din Barcelona este condus de Ferran Adria. De designul deosebit s-a ocupat o agentie locala, El Equipo Creativo. O caracteristica distinctiva este data de fire groase de ata colorata care atarna de tavan. Acestea au fost inspirate de o forma traditionala a tesaturii peruviene.
Faviken Magasine, exclusivitate totală
Considerat a fi unul dintre cele mai exclusiviste localuri din lume, Faviken Magasinet este situat intr-o rezervatie naturala din nordul Suediei si acomodeaza doar 12 persoane. Pentru cei privilegiati, simplitatea decorului iese in evidenta. Dar fiecare barna de pin si fiecare bucata de podea este originala, scaunele sunt acoperite cu piele de miel iar lumina vine de la o singura lumanare, care arde pe fiecare masa.
Cu un design realizat de Odile Decq Benoit Cornette, restaurantul L’Opéra din Paris ocupa acel spatiu pe unde se intra in Opéra Garnier. Fiind o cladire veche, zidurile, stalpii si plafonul nu au putut fi modificate, dar interiorul foarte modern este intr-un contrast vizibil cu ceea ce se vede afara.
Gazduit in ceea ce a fost odata un seif bancar pentru familiile bogate ale unor imigranti chinezi, restaurantul subteran Mott32 din Hong Kond este intr-adevar deosebit. Cu materiale industriale care dubleaza mobilierul si accesoriile de iluminat, designul a fost realizat de Joyce Wang Studio. Restaurantul a castigat premiul pentru cel mai bun decor al anului 2014 (World Interior of the Year) la evenimentul anual Inside – World Festival of Interiors.
Desi a fost inaugurat in 1927, hotelul Ahwahnee din parcul national Yosemite (SUA) inca mentine arhitectura rustica, cu elemente de decor tipice. Restaurantul are un tavan inalt de 10 metri, candelabre din fier suspendate de barne din lemn de pin si fereste imense.
In Moscova, Cafe Pushkin are un orar prelungit si este apreciat la fel de mult pentru interiorul fermecator – ce aduce aminte de casa din secolul al 19-lea a poetului rus – cat si pentru preparatele din bucataria traditionala.
Ocupand vechile grajduri regale din Strasbourg, restaurantul Les Haras a fost renovat intr-un mod creativ si inteligent, iar o scara de lemn deosebita este punctul central.
In hotelul Edition din Londra se afla restaurantul Berners Tavern, care dispune de banchete din castan si candelabre din bronz, inspirate de cele din Grand Central Station (New York). Tavanele au o inaltime de 5 metri.
Fara indoiala dispus in unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Maldive, Velaa Private Island, restaurantul Aragu are un acoperis de paie imens, iar cativa pesti atarna de tavan. Mesele de pe terasa dau spre Oceanul Indian si ofera privelisti unice.
Considerat a fi unul dintre cele mai bune restaurante din New York, Casa Lever ofera mancare milaneza si a fost redecorat de Marc Newson, cu opere de arta semnate de Andy Warhol.
In Bruxelles, restaurantul Kwint serveste preparate din bucataria pariziana. Interiorul are o sculptura de 30 metri, care este suspendata deasupra meselor.
Sketch, restaurantul de nerecunoscut după 18 luni
Le Loft este un restaurant pe acoperis, localizat la ultimul etaj al hotelului Sofitel Stephansdom din Viena. Spatiul a fost proiectat de Jean Noveul, cu un plafon irizant, care poate fi admirat si de pe strada.
Un restaurant foarte apreciat din Amsterdam este Tunes, din interiorul hotelului Conservatorium. Designul a fost realizat de arhitectul Piero Lissoni si se ofera preparate tipice bucatariei europene. Cele mai bune mese sunt chiar in fata bucatariei open-space.
In Londra, restaurantul Sketch colaboreaza cu artisti din domeniu pentru a redecora interiorul la fiecare 18 luni. Dupa un parteneriat cu Martin Creed, interiorul din prezent a fost realizat de David Shirgley si dispune de mai mult de 200 dintre desenele acestuia. In afara de mobilierul roz, tacamurile sunt facute la comanda, din portelan.
O cladire din Guadalajara (Mexic) ce dateaza din 1940 a fost complet renovata si gazduieste restaurantul Hueso. Acesta este decorat cu mii de oase de animale, dispuse pe placi de gresie. In conformitate cu decorul, meniul este centrat pe preparate din carne.
Exista si in Bucuresti un local deosebit – restaurantul Studio Hermes se afla in Centrul Vechi si a fost proiectat de o echipa de arhitecti romani. Finisajele imbina intr-un mod decadent materiale ca onix, alama, catifea si lemn de nuc.
http://www.marcadelux.ro/restaurantele-cu-cele-mai-deosebite-decoratiuni-interioare-foto/