Aceste tipuri de carne conțin proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, au un conţinut scăzut de grăsimi dăunătoare, fiind recomandate în dieta celor care au colesterolul ridicat.
Nutriționiștii sunt de părere că toate tipurile de carne de pasăre, precum struţul şi curcanul, sunt bune. Astfel, carnea de curcan este bogată în acizi linoleici conjugaţi care au proprietatea de a redistribui grăsimea şi are acţiune anticancerigenă. În plus, faţă de curcan, carnea de struţ este bogată în grăsimi omega 3 cu lanţ lung, acizi graşi esenţiali, care asigură o bună funcţionare a creierului, a inimii şi întăreşte sistemul imunitar.
Aceste tipuri de carne nu trebuie prăjite. Cât priveşte carnea de pui, cel sănătos este puiul ecologic deoarece are o carne sănătoasă şi este uşor de digerat, cu o valoare nutritivă ridicată. De asemenea, specialiștii spun că, la nevoie, se poate consuma şi pui cumpărat de la supermarket, cu menţiunea că persoanele care suferă de reumatism, afecţiuni cardiace sau au un nivel ridicat al colesterolului să îndepărteze pieliţa înainte de prepararea cărnii.
Cât priveşte cantităţile, puiul trebuie consumat cu moderaţie, de două sau trei ori pe săptămână în porţii de 100-150 de grame.
„Dintre toate tipurile de carne de pasăre recomand puiul de crescătorie”, spune prof. dr. Nicolae Hâncu. Carnea de pasăre ar trebui mâncată de trei ori pe săptămână, în porţii de 100-150 de grame. „Joi şi vineri se pot mânca legume şi paste brune, includ aici şi orezul negru. Sâmbăta şi duminica mâncaţi peşte”, adaugă nutriţionistul.