Vara, țesăturile ușoare și respirabile sunt cei mai buni aliați ai noștri. „Cele mai plăcute materiale vara sunt cu adevărat inul, cânepa, urzica”, spune specialistul în îmbrăcăminte. Aceste fibre naturale sunt termoreglatoare, respirabile, dar și antibacteriene, favorizează circulația aerului și căldurii care se instalează între corp și îmbrăcăminte. Alegând materiale bune eviți mirosurile de transpirație și urmele sub brațe. „Materialele naturale, în general, sunt mai puțin susceptibile de a păta”, explică Marie-Laurence Sapin.
Bumbacul, deși este o fibră naturală, nu este neapărat materialul ideal pentru combaterea căldurii mari. Este un material mai cald care „va tinde să păstreze umezeala în interiorul structurii îmbrăcămintei, deci este mai neplăcut”, indică expertul în textile. Totuși, unele haine de vară din bumbac sunt diferite, spune specialistul în îmbrăcăminte, și se pot adapta cu ușurință la temperaturi ridicatec. Pare logic, în zilele caniculare este mai bine să îmbraci haine largi și să eviți piesele prea strâmte. A trecut vremea blugilor subțiri și a tricourilor strâmte, făcând loc rochiilor supradimensionate și pantalonilor fluizi.
Care este cel mai bun material vestimentar pentru vară?
„Cel mai confortabil material atunci când este foarte cald, care nu se lipește de piele, nu se va simți umed, este cu adevărat inul”, explică expertul în textile. Ce ar fi vara fără o rochie, o cămașă, pantaloni sau chiar o pereche de pantaloni scurți de in? Chiar dacă acest material se șifonează rapid, este totuși un must-have de vară. Fibră vegetală naturală recunoscută prin fibra sa mătăsoasă, inul oferă o senzație de prospețime care aproape că te va face să uiți de căldura extremă. Este așadar materialul pe care trebuie să-l ai în garderoba ta de vară!
„Materiale sintetice precum poliesterul, nailonul, poliamida, în general, te fac să ”, explică Marie-Laurence Sapin. În general, când este cald și în perioadele caniculare, cel mai bine este să evitați materialele artificiale pentru hainele de vară. Mai puțin respirabile, favorizează transpirația și mirosurile neplăcute. Fie că este vorba de viscoză, poliamidă sau chiar poliester, rezultatul este același, materialul este înăbușitor și nu permite aerului să circule liber.