Greutatea sa era în jur de 30 de kg. „Mă chinuia o durere insuportabilă la nivelul articulațiilor. Organele mele interne încet mureau și eu mă stingeam cu ele. Leșinam constant” – a scris Dana. Medicii luptau pentru a descoperi misterioasa boală de care suferea femeia.
Încercând să o ajute în identificarea cauzei reacțiilor ei. A fost diagnosticată cu: imunodeficiență variabilă comună, boala Lyme sau Borelioza, sindromul reacției inflamatorii sistemice, sindrom alergic acut coronarian, scrie perfectmedia.org.
Însă nimic nu o ajuta.
Teste fără de sfârșit, tratamente inutile și la mijloc – pacienta în suferință. Recent medicii au fost capabili să facă, totuși, lumină în acest caz. Dana și-a petrecut toată viața într-o casă infectată cu mucegai negru. De la acest mucegai s-a infectat organismul femeii. Niște mutații genetice au fost de fapt problema de bază, din cauza lor nu s-au putut depista la timp substanțele parazitare din corpul pacientei.
Prezenţa sporilor de mucegai în casă generează mai multe probleme de sănătate. Cel mai frecvent întâlnite sunt reacţiile alergice şi iritaţiile, care apar ca urmare a inhalării sporilor ori a atingerii suprafeţelor contaminate. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma rinitei alergice: strănut, secreţii nazale, ochi roşii şi iritaţii ale pielii. Severitatea simptomelor depinde de gradul de expunere la spori şi de sensibilitatea fiecărui organism în parte.
Mucegaiurile pot fi, de asemenea, şi o cauză a apariţiei sau agravării astmului. Există o teorie potrivit căreia frecvenţa tot mai mare a acestei afecţiuni respiratorii este consecinţa tendinţei oamenilor de a petrece mult timp în spaţii închise. Totodată, şi sinuzita fungică poate fi o altă consecinţă a inhalării sporilor de mucegai din casă. Un studiu efectuat de medicii de la Clinica Mayo din SUA arăta 96% din persoanele cu sinuzită cronică au această formă a bolii, iar una dintre cauzele incriminate este expunerea la mucegaiurile din mediul înconjurător, scrie adevarul.ro.
Unele mucegaiuri eliberează toxine care afectează sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultăţi de concentrare şi chiar depresie. Mai mult, în unele cazuri, inhalarea sporilor de mucegai a fost asociată cu oboseala şi cu apariţia problemelor de memorie.
De asemenea, expunerea îndelungată la micotoxinele sintetizate de unele mucegaiuri poate duce la probleme articulare şi musculare, tulburări neurocognitive, probleme de vedere şi boli gastrointestinale şi renale.
Dacă ai un sistem imunitar puternic, tusea şi strănutul te pot ajuta să depistezi dacă în una dintre încăperile casei există mucegai. În schimb, dacă sistemul tău imunitar este slăbit, organismul tău nu va fi în stare să facă faţă sporilor de mucegai, care se pot dezvolta în ţesutul pulmonar cauzând inflamarea acestora şi chiar moartea.
Sursa: andreilaslau.ro