Printre bolile care pot fi tratate cu ceai sau decoct de cozi de cireşe se numără infecţiile urinare (sau popular cunoscute sub numele de cistită), uretritele (infecţii ale uretrelor) şi nefrita (boală inflamatoare a rinichilor), scrie clicksanatate.ro.
Prepară un decoct din 40 de cozi de cireşe în 500 ml de apă fiartă timp de 10 minute. Dă deoparte 20-25 de minute şi bea timp de 2 săptămâni. Poţi consuma acest decoct şi în cazul durerilor la nivelul rinichilor sau al colicilor renale şi microlitiazelor (nisip la rinichi).
În cazul litiazei renale şi a retenţiei de apă prepară un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml de apă. După 15 minute de clocot, strecori şi bei când s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.
Pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative, ajutând la eliminarea reziduurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime. Cel mai simplu ar fi să bei zilnic, timp de o lună câte o cană de ceai de cozi de cireşe pe care îl prepari astfel: fierbi 1 lingură de cozi de cireşe în 300 ml de apă şi scurgi.