Exista o singură, mică problemă. Cum deblochezi telefonul atunci când acesta e așezat pe masă? LG Knock On se numește funcția producătorului prin care, cu un dublu ”tap” pe ecran, îl făceai să se aprindă. Sigur, am mai văzut această opțiune și la smartphone-urile altor producători și nu este o invenție proprietară. Dacă îmi aduc bine aminte, Nokia a introdus această funcție pe seria Lumia, modele de vârf. LG a știut însă să facă această funcție mult mai utilă, să o și promoveze, oferindu-i întâi un nume, apoi demonstrând cât de simplu este să vezi notificările sau timpul pe ecranul telefonului, fără să îl mai ridici de pe masă.
De aici a plecat o altă idee, aceea de a crea o modalitate mai sigură de a bloca telefonul, care a venit sub forma lui LG Knock Code. Sa vedem cum a apărut. Până acum, pe un smartphone LG, și chiar și pe altele, avem posibilitatea de a debloca ecranul folosind un cod PIN, un ”pattern” (acele puncte pe care le unești într-un mod predefinit de tine) sau chiar și recunoaștere facială. A apărut și deblocarea prin senzorul de amprentă, desigur, însă aceasta presupune existența acelui cititor de amprente pe dispozitivul respectiv și nu este foarte populară. Pentru deblocare, PIN-ul este cel mai des folosit și cel mai sigur – bineînțeles, dacă nu implică anul de naștere sau anul curent… Pattern-ul este a doua cea mai folosită metodă, însă, spre deosebire de un PIN mai mare de 4 cifre, este relativ ușor de ținut minte pentru că implică memoria vizuală.
Knock Code de la LG păstrează aceeași idee ca cea de tipar (pattern), însă inovația și-a făcut loc. Funcția LG Knock Code nu afișează nici traseul degetului, nici punctele de legătură. Mai exact, combină funcția Knock On cu cea de deblocare.
Deblocarea unui smartphone LG, mai precis, LG G2 Mini, LG G 2 Pro și probabil și restul seriei după un update software, se face folosind o combinație de atingeri ale ecranului, în puncte predefinite de utilizator. Operația se poate realiza atât cu ecranul pornit, moment în care se poate observa zona definită, sau chiar și cu ecranul închis complet, modalitate recomandată pentru o siguranță cât mai mare. Tot ce trebuie să faceți este să vă imaginați acea zonă definită pentru a debloca ecranul și să atingeți ecranul în locurile definite. Citeste mai mult pe playtech.ro.