Mirosul din restaurant poate sa influenteze cantitatea de mancare consumata. Fast-food-urile profita de acest lucru prin folosirea unor arome artificiale, dar si prin faptul ca obliga clientii sa stea la coada, in loc sa fie serviti la masa. Astfel, persoanele din fata vor trece cu produsele achizitionate pe langa ceilalti, care vor vedea si vor mirosi mancarea, fiind predispusi sa comande mai mult.
Felul in care portiile sunt servite incurajeaza de asemenea consumul in exces.
Mai mult decat atat, portiile mari de mancare sunt promovate ca fiind portii normale. Astfel, fast-food-urile au facut ca portiile mari, "extra", sa para varianta obisnuita, normala, portiile mici fiind pentru situatii exceptionale.
Si muzica are un efect important asupra cantitatii pe care o mancam. Studiile arata ca melodiile lente, in surdina, incurajeaza clientii sa petreaca mai mult timp intr-un anumit loc, astfel ca acestia au tendinta sa comande mai multe produse. Acesta este motivul pentru care restaurantele de tip fast-food folosesc in general muzica pop, in surdina, si nu melodii dance sau techno.