Trucuri de preparare a boabelor de fasole
Atunci când fasolea este înmuiată în apă se va găti mai repede și uniform. În plus, se vor elimina într-un mod eficient orice urme de murdărie. Efectele benefice se vor vedea chiar și după ce procesul de gătire s-a finalizat pentru că ajută la digestia și îmbunătățește textura boabelor.
Există mai multe metode prin care se poate înmuia fasolea. Cea mai des folosită este cea în care boabele sunt lăsate în apă rece pentru o perioadă mai lungă de timp, de obicei, peste noapte.
Apoi clătește-o bine sub apă rece și pune-o într-un vas mare și adăuga apă rece, astfel încât să acopere fasolea cu aproximativ 5-7 cm.
Poți adăuga o linguriță de sare și un vârf de bicarbonat de sodiu la apa de înmuiere. Sarea ajută la păstrarea structurii boabelor de fasole, iar bicarbonatul de sodiu poate accelera procesul de înmuiere.
Se lasă timp de 8-12 ore sau peste noapte. Este recomandat să schimbi apa cel puțin o dată, la jumătatea perioadei de înmuiere, pentru a îndepărta și mai multe oligozaharide și impurități, conform experților.
Alimente care scad tensiunea arterială. Trebuie să le introduci în alimentație dacă te confrunți cu această afecțiune
Cum se înmoaie fasolea rapid
Există și o variantă mai rapidă de înmuiere. După ce alegi, sortezi și clătești fasolea. Apoi pune-o într-o oală mare, acoper-o cu apă și las-o să fiarbă până clocotește. După ce fierbe timp de 2-3 minute oprește focul, și lasă fasolea să stea în apă fierbinte timp de 1-2 ore.
Pentru ca fasolea să nu se fărâmițeze în timpul fierberii pune o linguriță de sare și pentru a se reduce timpul de gătire este necesar un praf de bicarbonat de sodiu.
Poți adăuga frunze de dafin, usturoi sau alte ierburi și condimente pentru a infuza fasolea cu arome suplimentare. În acest caz, nu este necesar să schimbi apa, deoarece fasolea stă în apă fierbinte pentru o perioadă scurtă de timp.
Ce se întâmplă dacă nu pui fasolea la înmuiat
Dacă vei găti rețetele cu fasole fără să o lași la înmuiat va trebui să o fierbi mult mai mult cu aproximativ o oră.
Totuși, ține cont de faptul că fără înmuiere, fasolea poate să se gătească neuniform. Unele boabe pot rămâne tari, în timp ce altele pot deveni prea moi. Înmuierea ajută la obținerea unei texturi mai uniforme și mai plăcute.
Prin înmuiere se reduce și cantitatea de oligozaharide complexe care pot provoca balonare și gaze intestinale.
Dacă sari peste acest pas, fasolea poate fi mai dificil de digerat, cauzând disconfort digestiv.
Pentru a preveni balonarea este recomandat ca în mancare de fasole să adăugați o linguriță de chimen.
Cum să reduci pofta de mâncare pentru a slăbi repede și sănătos. Ingredientul din bucătărie care te ajută să pierzi în greutate