Preotul are harul de a se apropia foarte uşor de tineri şi de a discuta cu ei, în termeni uşor de înţeles, despre problemele cu care aceştia se confruntă zi de zi.
Iată ce spune părintele Necula despre doamnele şi domnişoarele care intră machiate în biserica şi care apelează des la astfel de tehnici de înfrumuseţare:
"Gândiţi-va la machiaj din punct de vedere teologic. Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui, ca persoană.
Se pierde chipul, persoana, ceva din indentitate. Mă gândesc la o imagine pe care o am de când eram mic, la Braşov, când deasupra scenei de la teatrul de păpuşi erau două măşti: una care râde, alta care plânge.
E cea mai bună icoană pe care o am asupra persoanei din teologia bizantină. (…) La tănticile machiate, problema se pune invers. Pe măsură ce vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic!
Uneori nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc. Observaţi, există un conţinut telogic al machiajului. Pe de altă parte, există o doză de bun simt, peste care dacă se trece, este lezată inclusiv frumuseţea feminină; în fond, o fată care se machiază recunoaşte… ce? De ce se machiază? Ca să arate mai frumoasă", spune părintele Constantin Necula, conform kanald.ro.