"Protestul a primit autorizație pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 18,00 și 20,00", a declarat, pentru AGERPES, Cornel Dogaru, șeful Jandarmeriei Sibiu.
Organizatorii mizează pe prezența a cel puțin 300 de sibieni, vineri, în special a iubitorilor de animale, potrivit Cristinei Stark, unul dintre organizatori, conform agerpres.
Comisia care avizează protestele s-a întrunit vineri dimineața, la Primăria Sibiu, din această comisie făcând parte și Jandarmeria. Avizul ar urma să fie eliberat în cursul zilei de vineri.
Asociația "România fără ei" din București a anunțat deja pe pagina sa de Facebook că va organiza vineri protestul de la Sibiu, în numele ursului ucis miercuri.
"În numele ursulețului ucis cerem autorităților să își dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisă împotriva unui animal nevinovat, protejat. În 5 ani în Sibiu s-au comis 3 astfel de crime și nu s-a făcut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiința civică, haideți să cerem demisia în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situația. Cerem dreptate în numele vietăților ucise", se arată în apelul postat pe Facebook.
Protestatarii se vor întâlni vineri, în Piața Mare, unul din locurile cele mai circulate din oraș, în care a fost văzut ursul.
Deocamdată, uciderea ursului face obiectul unui dosar penal și la mai multe anchete ale autorităților.
Miercuri, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, la care s-a alăturat și un vânător au căutat un urs care a străbătut Sibiul, de la un capăt la altul, trecând prin zone extrem de circulate din oraș. La finalul operațiunii, ursul a fost împușcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reușit.
Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal și mai multor anchete deschise de autorități, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.
Ursul care a fost ucis miercuri la Sibiu a fost împușcat prima dată cu tranchilizant de către un veterinar de la Grădina Zoologică, dar fără succes, iar după o jumătate de oră un vânător chemat în ajutor de polițiști a omorât animalul, care se afla în curtea unei fabrici de mobilă, în imediata apropiere a oamenilor, putând să le pună viața în pericol, a precizat joi, pentru AGERPRES, Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu.
În momentul uciderii ursului, la fabrica de mobilă erau la muncă 50 de muncitori, potrivit prefectului județului Sibiu, Cristian Roman.
Deocamdată, în Sibiu, Teatrul pentru Copii "Gong" este iluminat în roșu în amintirea ursului ucis și se întocmesc mai multe rapoarte la instituțiile deconcentrate, către prefect, în care fiecare explică cum a acționat în acest caz.