Cu toate acestea, potrivit medicilor, intervalul orar 8-9 este cel cu cele mai multe infarcturi miocardice, tocmai din proasta obișnuință a oamenilor de a fuma țigări și a bea cafea în loc de a lua micul dejun.
Efortul inimii de a reveni la turație maximă este foarte mare, iar o doză dublă de cafea poate da peste cap ritmul cardiac.
Totodată, ora 8 este cea mai bună oră pentru analizele de sange, întrucât acestea vor dovedi adevarăta stare de sănătate a pacientului, nefiind înfluențată de niciun alt aspect.
Compoziția chimică a sângelui se schimbă la fiecare oră, ora 8 fiind singura la care acesta prezintă cele mai relevante informații despre starea de sănătate generală.
Leacul pe care Arsenie Boca îl recomandă pentru eliminarea pietrelor de la fiere
Unul dintre aspectele esențiale ale activității corpului la orele 8 și 9 dimineața este ritmul circadian, care reglează ciclurile de somn și trezire ale organismului. În această perioadă, nivelul hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul, începe să crească treptat, pregătind organismul pentru a face față situațiilor stresante care pot apărea pe parcursul zilei. De asemenea, nivelul de serotonină, un neurotransmițător asociat cu starea de bine și echilibrul emoțional, este în general mai ridicat dimineața, ceea ce te face să te simți mai energizat și pozitiv în primele ore ale dimineții.
Pe lângă aspectele hormonale, la aceste ore, organismul tău are o activitate metabolică intensă deoarece se pregătește să își furnizeze energia necesară pentru a face față activităților zilnice.
Între 9 și 10 dimineața, corpul este imun la durere, asta deoarece tocmai s-a hrănit și a acumulat suficientă energie pentru a începe ziua activ. Practic, organismul este mai pregătit în fața fricii la această ora.
Ora 9 este cea mai bună pentru tratamentele injectabile, motiv pentru care la aceasta oră sunt vaccinați cei mai mulți dintre copii.