Bogată în flavonoide, vitaminele A, B6, C și E, calciu, fier și zinc, lămâia este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. De aceea, fructul este utilizat în tratarea mai multor probleme de sănătate, arată clickpentrufemei.ro.
Spală bine două lămâi bio, după care taie-le felii. Pune-le într-un vas care conține apă și lasă-le să fiarbă 5 minute. Dă vasul deoparte, așteaptă 10 minute, după care îndepărtează lămâile. Siropul obținut trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu-ți place gustul lui, poți să îndulcești lichidul cu o linguriță de miere.
Ajută la întărirea imunității: bogată în vitamina C, lămâia este cunoscută pentu capacitatea ei de a stimula imunitatea.
Tratează răceala: grație antioxidanților care se găsesc în fruct, lămâia ajută la tratarea eficientă a răcelii.
Îmbunătățește digestia: sucul de lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism și stimulează fluxul sucurilor digestive.
Este utilă în dietă: pentru că lămâia este bogată în fibre și pectină, ajută la minimizarea poftelor alimentare, ajutându-te astfel să scazi în greutate.
Stimulează metabolismul: lămâia ajută la arderea caloriilor și grăsimilor. Pe lângă asta, pentru că este bogată în potasiu și magneziu, fructul contribuie la accelerarea metabolismului.
Elimină toxinele: acidul citric prezent în lămâie ajută la detoxificarea organismului.
Previne constipația: conținutul ridicat de acid din lămâie ajută la curățarea intestinului gros, prevenind astfel constipația.