Google.com începe să semene din ce în ce mai mult cu un asistent virtual, decât cu un motor de căutare şi, probabil chiar asta este intenţia celor de la Google, care au anunţat în primăvară Google Assistant, un asistent virtual care foloseşte inteligenţa artificială şi care va sta la baza mai multor servicii şi aplicaţii ale companiei.
Pentru a juca cele două jocuri este suficient să cauţi pe Google după ”solitaire” sau ”tic tac toe”. Pentru al doilea, Google cunoaşte şi denumirea din limba română, astfel că se poate juca X şi 0 căutând pur şi simplu după ”x şi 0” în Google.
Cele două jocuri sunt afişate direct sub căsuţa de căutare şi au o grafică cât se poate de simplă şi intuitivă. Ambele dispun de mai multe nivele de dificultate, iar în cazul lui X şi 0 pot juca chiar doi oameni aflaţi în faţa aceluiaşi calculator.
Google nu s-a oprit doar la jocuri, ci a mers mai departe, lansând alte două instrumente, dedicate mai mult copiilor, scrie News.ro.
Primul dintre acestea poate fi folosit pentru a afla ce sunete scot diverse animale. De exemplu, o căutare după ”what does a cow sound like” (cum face vaca), va retuna mugetul unei vaci. Al doilea instrument simulează datul cu banul şi răspunde la căutarea ”coin flip”.
Niciunul dintre cele două instrumente nu pare să recunoască limba română, astfel că cei care vor să apeleze la ele trebuie să folosească engleza.
Cele patru noutăţi sunt, cel mai probabil, simple experimente. Google poate vedea astfel modul în care oamenii le percep şi le folosesc, în vederea lansării unor instrumente mult mai importante, ce vor schimba destul de mult modul în care folosim Google.
Migrarea de la motor de căutare la asistent virtual nu se poate face dintr-o dată. Tehnologia are nevoie de timp să evolueze, iar omul pentru adaptare. De aceea, Google pare să pregătească terenul schimbărilor majore ce vor urma.