Beneficiile mersului pe jos
Conform trulymind.com, mersul pe jos este extrem de benefic pentru sănătate. Această activitate, făcută în mod regulat, vă poate îmbunătății sănătatea mentală și cardiovasculară, vă poate ajuta la pierderea în greutate și este cel mai bun mod de a vă oxigena plămânii cu aer proaspăt, de a asimila vitamina D de la lumina soarelui și a avea o stare de spirit bună.
Iată opt beneficii ale mersului pe jos, timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi, conform sursei precizate.
Îmbunătățește sănătatea mentală
Unul dintre principatele beneficii ale mersului pe jos este îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, poate ajuta la calmarea simptomelor depresiei și ale anxietății.
Ajută la pierderea în greutate
Potrivit cercetătorilor de la Harvard, mersul în mod regulat pe jos poate reduce efectele a 32 de gene din organism, responsabile de obezitate, scrie aceeași sursă.
Cati pasi trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul de deces timpuriu
Reduce riscul anumitor tipuri de cancer
Mersul pe jos regulat poate reduce la jumătate riscul de cancer de sân sau de col, conform unor studii realizate de Societatea Americană pentru Oncologie Clinică, scrie sursa.
Stimulează sistemul imunitar
Conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat, Appalachian, din Carolina de Nord, mersul pe jos timp de 30 de minute va îmbunătății sistemul imunitar.
Eficient în combaterea diabetului
Asociația Americană pentru Diabet spune că exercițiile fizice ajută organismul să folosească insulina în mod eficient. Acest lucru este valabil și în cazul mersului pe jos, după mesele principale ale zilei.
Mersul pe jos reduce pofta de dulce
Mersul pe jos timp de 15 minute reduce nevoia de a consuma dulciuri, conform studiilor de la Universitatea din Exer. Poate reduce pofta pentru alimentele dulci și pofta de mâncare excesivă, care apare pe fond nervos sau în situațiile stresante.
Are beneficii extraordinare asupra sănătății cardiovasculare
Mersul pe jos face bine la inimă. Conform unui studiu realizat de Harvard Medical School, 20 de minute de mers pe jos pe zi poate reduce riscul bolilor de inimă cu 30%.
Menține mobilitatea
În urma unui studiu realizat de Asociația Medicală Americană, mersul pe jos conferă o sănătate fizică mai bună persoanelor cu vârstele cuprinse între 70-90 de ani. Aceeași asociație susține că, șansele de a dezvolta diverse afecțiuni de ordin fizic la bătrânețe, sunt mai mici dacă de-a lungul vieții ați făcut mișcare în mod regulat, scrie aceeași sursă.
Previne îmbătrânirea creierului
Mersul pe jos ajută la prevenirea îmbătrânirii creierului (a materiei cenușii).
Când vine vorba de prevenirea îmbătrânirii creierului, mersul pe jos și, în general, exercițiile fizice au fost bine studiate. S-a demonstrat că acestea previn îmbătrânirea creierului.
Un studiu recent a arătat că exercițiile fizice ar putea ajuta la menținerea volumului de materie cenușie până la vârste mai înaintate.