Dacă şi pe lista ta de dorinţe se numără acest aspect, am pregătit pentru tine idei de preparate care să te ajute în planul de 7 zile pentru un abdomen plan, iar astfel călătoria ta spre un corp perfect va fi uşoară şi delicioasă, srie CSID.ro
În primul rând, trebuie să ai în vedere anumite reguli stricte, printre care se numără:
- Alegerea celor mai bune ingrediente- întotdeauna optează pentru alimentele organice;
- Evită mâncarea procesată. Vei vedea că eliminând aceste alimente din dietă, regimul va fi unul eficient;
- Flexibilitatea. În cazul în care observi ingrediente care nu-ţi sunt pe plac sau pur şi simplu îţi provoacă alergii, înlocuieşte-le cu altele potrivite. De exemplu, creveţii pot fi înlocuiţi cu alte alimente bogate în proteină;
- Bea apă. Important este să nu uiţi să consumi cei 2 litri de apă pe zi;
- Vorbeşte cu un specialist despre aceste schimbări în dietă şi vezi dacă într-adevăr ţi se potrivesc, în funcţie de starea sănătăţii.
ZIUA 1- Meniu pentru un abdomen plat
Mic-dejun: Frittata cu legume- este un mod ideal de a-ţi începe dimineaţa, cu legume şi proteine. Un alt plus pe care acest preparat îl aduce în dietă este că se realizează foarte uşor.
Prânz: Burrito. Un burrito super simplu îţi poate potoli foamea, mai ales dacă optezi pentru ingrediente sănătoase şi bogate în proteină şi fibră. Printre ingredientele principale pe care acesta ar trebui să le conţină se numără fasolea, frunzele de spanac şi o cantitate mică de brânză. Poţi adăuga salsa deasupra, dar asigură-te că nu conţine zahăr adăugat.
Cină: Spaghetti Squash sau spaghete din dovleac. Iată o reţetă care înlocuieşte excelent carbohidraţii şi este alternativa convenţională a pastelor.
Mic-dejun: Ovăz cu iaurt şi fructe, lăsat peste noapte. Imaginează-ţi că te trezeşti şi ai parte de un mic-dejun nutritiv, fără să fie nevoie să-l mai pregăteşti.
Prânz: Wrap cu salată verde. Uită de pâine bogată în carbohidraţi şi înlocuieşte-o cu salata verde pentru a realiza sandwich-ul tău favorit.
Cină: Somon şi sparanghel. Somonul are numeroase beneficii pentru sănătatea creierului şi a inimii. Ideal este să-l consumi o dată pe săptămână.
Mic-dejun: Toast cu avocado. Se ia o felie de pâine din grâu întreg, se întinde avocado, iar deasupra se pune un ou gătit după preferinţe.
Prânz: Unt de arahide şi fructe. Untul de arahide este foarte consistent, iar consumat alături de fructe de pădure sau banane poate fi o masă excelentă şi delicioasă.
Cină: Burger cu curcan. Uită de tradiţionalul burger şi alege o variantă sănătoasă cu carne de curcan. Nu uita de feliile de roşii şi salata verde, iar pentru un rezultat inedit poţi folosi şi avocado servit cu cartofi dulci.
Mic-dejun: Smoothie verde. Smoothie-urile verzi sunt întotdeauna o idee excelentă pentru un mic dejun sănătos. Adaugă legume verzi, o banană, câteva afine şi puţin lapte în funcţie de consistenţa dorită pentru a obţine un smoothie dinamic.
Prânz: Un mix sănătos: legume fierte, ouă fierte, brânză, nuci prăjite şi, separat, fructe.
Cină: Kebab. Alege varianta sănătoasă, aceea cu carne fără prea multe grăsimi şi fără alimente prăjite şi sosuri.
ZIUA 5- Meniu pentru un abdomen plat
Mic-dejun: Salată cu legume. Aceasta ar pute fi ceva diferită, astfel încât să ai parte de un mic-dejun bogat în proteine. Aşadar, cartofii dulci, spanacul, ouăle fierte şi avocado sunt ingredientele de bază din această masă.
Prânz: Salată cu ton, roşii şi porumb. Iată încă o salată extrem de delicioasă care asigură nutrienţii necesari.
Cină: Salată grecească. După cum ţi-ai dat seama, ziua 5 este ziua salatelor, aşa că, salata grecească este alternativa ideală pentru o masă bogată în proteine.
ZIUA 6- Meniu pentru un abdomen plat
Mic-dejun: Iaurt grecesc cu fructe de pădure şi grâu. Deşi pare un desert, acest mic-dejun oferă energia necesară la începutul zilei.
Prânz: Salată grecească. Poţi folosi chiar salata grecească rămasă din ziua 5.
Cină: Quinoa. Orezul poate fi uşor înlocuit de quinoa, iar pentru o masă sănătoasă şi care să te ajute să scapi de senzaţia de foame, o poţi consuma alături de legume şi piept de pui.
ZIUA 7- Meniu pentru un abdomen plat
Mic-dejun: Clătite din banane. Clătitele pot fi şi ele sănătoase, dacă sunt gătite corespunzător, iar cele cu banane sunt ideale pentru un mic dejun copios.
Prânz: Salată. Revenim la seria salatelor, de data aceasta cu un amestec ceva mai complex: frunze de spanac, ouă fierte, roşii, piept de pui, ulei şi oţet.
Cină: Cartofi dulci cu piept de pui. Uşor de gătit, dar mai ales delicios, acest preparat este unul sănătos care te poate ajuta oricând în dietă.