Lăptişorul de matcă este recomandat în cazul unor infecţii gripale, insuficienţe ale glandeler endocrine sau afecţiuni ale stomacului.
De asemenea, mai este recomandat şi în cazul unor afecţiuni renale, anemii, ateroscleroză, reumatism, artite sau artroze, conform Adevarul.ro.
Cardiologii spun că lăptişorul de matcă este de mare ajutor şi în probleme circulatorii şi i se spune „pâinea inimii”.
Consumul lăptişorului de matcă contribuie şi la eliminarea stresului şi ajută în cazul unor căderi depresive, poate ajuta în cazuri de sterilitate, impotenţă sau evitarea avortului spontan.
Acesta are eficienţă şi după operaţii, iar în cazul anemiilor cauzate de o cură de slăbire poate revitaliza şi fortifica starea fizică a organismului.
Însă, lăptişorul de matcă are şi contraindicaţii şi sunt mai multe reacţii adverse . De aceea, cel mai bine, pentru a şti exact, în cazul dumneavoastră, dacă vă încadraţi pe lista de contraindicaţii lăptişor de matcă, să apelaţi la un apiterapeut.
Acesta vă va face un program de administrare a lăptişorului de matcă în funcţie de eventualele probleme medicale pe care le aveţi sau le-aţi avut înainte.
Înainte de a ţine o cură cu lăptişor de matcă faceţi un test cu doze mai mici. Dacă apar dificultăţi de respiraţie, abundenţă de secreţii pe căile respiratorii sau mâncărimi în zona bucală întrerupeţi imediat administrarea de lăptişor de matcă.
Pe lista de reacţii adverse şi de contraindicaţii pentru lăptişor de matcă se arată faptul că unii au reclamat greţuri, arsuri la stomac sau diaree. De asemenea, tot în ceea ce priveşte lista de contraindicaţii pentru lăptişor de matcă, cei care au astm ar trebui să consume cu precauţie. La aceştia ar putea apărea iritaţii de piele, probleme de respiraţie şi spasme ale bronhiilor.