Potrivit unor surse din anchetă, pe numele doctorului au existat două dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Unul pentru ameninţare, iar celalalt a fost deschis în cazul unei paciente gravide al cărei bebeluș a murit. Din această cauză, medicul suferea de depresie și timp de un an lua tratament. Asta, deși judecătorii au stabilit că nu este responsabil, iar dosarul a fost clasat.
Acesta ar fi refuzat gărzi de ceva timp, iar în ultimele două săptămâni, nu s-a mai prezentat la serviciu.
Nicușor Brănescu a fost medic primar obstetrică-ginecologie și doctor în Științe Medicale. Vestea morții lui a întristat deopotrivă atât medicii, dar și pacienții pe care i-a tratat de-a lungul carierei sale. Pe rețelele sociale au curs mesaje de condoleanțe.
De asemenea, și președintele Colegiului Medicilor din România a postat un mesaj emoționant. „Suntem suprasolicitați, hărțuiți și, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres și epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice și mentale, și medici care recurg la gesturi fără speranță“, a subliniat medicul Daniel Coriu.
În vârstă de 59 de ani, renumitul medic a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală după ce s-a împușcat cu un pistol cu bile cauciuc de tip airsoft pe care îl avea în casă. Descoperirea tragică a fost făcută chiar de fiica acestuia, care a alertat autoritățile.
Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut această tragedie.