În acest sens, cercetătoarea Elizabeth Gershoff a realizat un studiu în cadrul căruia a analizat 75 de studii diferite, care au implicat în jur de 161.000 de copii și nu a găsit nici măcar un beneficiu care să indice că bătaia e bună în vreun fel. Astfel, a ajuns la concluzia că violența este asociată, mai degrabă, cu agresivitatea, comportamentul antisocial și probleme mentale în rândul copiilor.
Ulterior, Gershoff a aplicat unui chestionar părinților pentru a afla cât de des își lovesc proprii copii. Apoi, pe baza acestuia a analizat comportamentul copiilor ai cărăr părinți au completat chestionarul. Gershoff a recurs la o astfel de tehnică pentru a culge date despre copiii bătuți de părinți, deoarece cercetătorii nu pot efectua experimente în cadrul cărora copiii să fie loviți.
„Pălmuirea copiilor este o forma de violența, iar asta schimbă relația cu părinții. De asemenea, le-ar putea da de înțeles copiilor că pot lovi pe cineva dacă au puterea necesară. Prin urmare, nu ar trebui să ne mire faptul că asemenea copii sunt violenți, la rândul lor, cu alte persoane", a declarat Elizabeth Gershoff.
Cât despre toți cei care au fost pălmuiți când erau copii și au evoluat în mod normal, Gershoff spune că aceștia au reușit să facă asta în ciuda violenței și nu datorită acesteia.
De asmenea, potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite anul trecut, aproximativ 45% dintre părinți și-au pălmuit copiii măcar o dată. Asta pentru că mulți părinți consideră că lovitul copiilor este util și necesar în impunerea disciplinei.