Această dietă îşi are rădăcinile în urmă cu mai bine de 100 de ani, în cercetările biologului francez Claude Bernard. El a ajuns la concluzia că mncarea pe care o consumăm are o influenţă asupra pH-ului organismului.
Este un regim alimentar care se bazează pe un consum preponderant de alimente alcaline, cunoscute pentru că echilibrează nivelul pH-ului din sânge.
Persoanele sănătoase au pH-ul sângelui între 7,35 şi 7,45. O aciditate prea mare duce la diferite probleme de sănătate, carenţe de minerale şi vitamine, oboseală cronică. Este bine să consumăm în proporţie de 75 % alimente alcaline, restul de 25% fiind dedicat celor acide.
Legumele verzi, printre cele mai importante
Salata verde, rucola, broccoli, fasolea, ţelina, varza, conopida şi castraveţii sunt unele dintre cele mai apreciate legume alcaline. În ceea ce priveşte fructele alcaline, poţi consuma lămâi, migdale, ananas, pere, vişine, afine, cireşe, nectarine, portocale, dar şi struguri şi grepfrut, o adevărată comoară pentru organism. Tofu este un alt aliment important în dieta alcalină.
Află cum se ține dieta și câte kilograme poți să slăbești AICI