Cărţi prezentate la rubrica Bookface pe Realitatea TV:
Yanis Varoufakis – The Global Minotaur. Megastarul economist a scris şi cărţi. Cea prezentată aici e mai mult o mostră de jurmalism, ceva pamflet inspirat, o bună prelucrare a unor locuri comune în critica politicilor globale duse de marile structuri financiare. Nu e pentru specialişti, e o carte uşoară care prezintă deja o directeţe şi o poftă de polemică devenite evidente după ce Varoufakis a preluat funcţia de ministru de finanţe în guvernul grec. De citit.
Dorin Tudoran – România ca părere, Editura Polirom. Într-o mare de anticomunişti vopsiţi, e bine să ai cîte un dizident adevărat să mai taie din greţurile şi eroismele închipuite ale intelectualilor şi politicienilor zilei.
Ioan Mihai Pacepa, Ronald J. Rychlak, Dezinformarea, Editura Humanitas. Prima lecţie de dezinformare e cea despre însuşi autorul. Securist baştan care acum se prezintă ca un proamerican convins suferind în birourile superioare ale securităţii lui Ceaşcă. De aruncat.
Georg Lukács – Istorie şi conştiinţă de clasă, Editura Tact. O ediţie excelentă, o carte care a făcut istorie, care a generat o întreagă direcţie pentru marxismul vestic. Musai în bibliotecă.
Zigu Ornea – Anii treizeci, Editura EST. Multe, multe discuţii despre o lege - numită de unii nervoşi „antilegionară” - care de fapt încearcă să prevină cultul extremei drepte în diverse forme, cult altfel prezent prin multe grupuri intelectuale nobile în ultimii 25 de ani. Cînd apar astfel de discuţii, pline de interpretări aiurea, apelaţi la clasici: aşa e cartea asta, cu exemple şi contextualizări care clarifică paleta extremismelor de dreapta interbelice.
Rubrica Bookface este susţinută de platforma cartepedia.ro.