Au proprietăți antiinflamatorii
Ciupercile sunt considerate ca fiind printre cele mai bune alimente cu proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică din organism este legată de afecțiunile autoimune și de bolile cronice, printre care se numără bolile de inimă, cancerul și bolile neurodegenerative, precum Alzheimer.
Pot ajuta la prevenirea diabetului
Ciupercile sunt sărace în calorii și au un indice glicemic scăzut. Și, deși cercetările sunt limitate, studiile au arătat că prezența unor compuși naturali din ciuperci ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin inhibarea absorbției glucozei.
De asemenea, aceștia pot îmbunătăți atât funcția pancreatică, cât și eliberarea de insulină, fiind și bogate în vitamina D.
Pot ajuta la combaterea obezității
Ciupercile contribuie, de asemenea, la menținerea greutății atunci când sunt consumate ca alternativă la carne.
Pot menține sub control tensiunea arterială
Ciupercile pot contribui la menținerea sub control a tensiunii arteriale datorită conținutului lor de vitamina D, deoarece nivelurile scăzute de vitamina D din sânge sunt asociate cu un risc crescut de hipertensiune arterială.
Pot reduce riscul de depresie
În urma unor cercetări s-a constatat că ciupercile conțin numeroși compuși bioactivi care pot fi asociați cu reducerea anxietății, inclusiv vitamina B12, antioxidanți și substanțe antiinflamatoare.
Ciupercile sunt bogate și în ergotioneină, un aminoacid care acționează ca antioxidant.
Sprijină sănătatea creierului
Ciupercile pot ajuta la combaterea tulburărilor cognitive, lucru rezultat în urma unor cercetări.
Risc mai mic de cancer
O analiză recentă a cercetărilor arată că ciupercile pot preveni dezvoltarea și răspândirea cancerului. Un studiu a arătat că riscul de cancer de sân a fost cu 35% mai mic la persoanele care consumau ciuperci, față de cele care nu le consumau.
Ghebe murate pentru iarna. Cele mai bune muraturi. Pot fi consumate și ca aperitiv
sursa: adevarul.ro