Conform rețetei tradiționale, se spune că pentru fiecare zece vinete mari, trebuie utilizat un litru de ulei de floarea soarelui.
Cu toate acestea, atunci când alegi să coaceți legumele în ulei în loc să le prăjiți pe lemne, este recomandat să reduceți cantitatea de grăsime din compoziție.
Astfel, vei folosi mai puțin de un litru de ulei. Acest truc va aduce un gust absolut delicios și savuros preparatului.
Zacuscă de vinete. Secretele pe care nu ți le spune nimeni
Coacerea vinetelor
Pentru a obține gustul bogat, coace vinetele în cuptor sau pe grătar până când coaja lor devine neagră și pulpa moale. Potrivit cunoscutei bucătărese Gina Bradea, vinetele se coc la foc mare și se curăță imediat. Când le curățăm, trebuie să înmuiem mereu mâna în apă rece. Nu se lasă la răcit pentru că pot deveni amărui.
Timpul de călire
Amestecul se lasă la foc mic și se amestecă foarte des. Pentru a face cea mai bună zacuscă, folosiți ceaune cu fund gros. Dacă zacusca se lipește, se toarnă imediat în altceva, iar cratița se spală bine. Dacă o lăsăm, aceasta va deveni amăruie.
Amestecul perfect de legume
Combinația corectă de legume este esențială pentru o zacuscă echilibrată și gustoasă. Pe lângă vinete, poți adăuga ardei copt, morcovi, ceapă, roșii și chiar ciuperci. Alege legumele proaspete și de calitate pentru un amestec reușit.