Acest numar poate varia de la persoana la persoana, in functie de lungimea parului. La femeile cu parul lung, pierderea firelor de par s-ar putea resimti mai tare insa.
De asemenea, pe langa caderea normala, piederea podoabei capilare mai este favorizata si de alti factori.
Parul este foarte sensibil, de aceea acesta poate cadea si din cauza unor afectiuni la stomac, febra mare, stresul de la birou sau dieta alimentara. Chiar daca parul nu cade in momentele de tensiune, acesta poate sa devina mult mai sensibil si la 10 saptamani mai tarziu.
Cele mai mari caderi ale parului au loc la sfarsitul verii si mai putin in timpul iernii. Cel mai indicat ar fi ca in perioada estivala sa incerci sa il speli mai rar si nu de cateva ori pe zi. O data sau de doua ori pe saptamana este suficient.
Mare atentie la placa de par si la uscator! Orice sursa de caldura poate duce la ruperea firului de par, si nu la pierderea lui, scrie ele.ro. Acestea slabesc firul de par si au un impact negativ asupra cresterii lui. Ruperea parului nu este neparat asociata cu caderea parului, insa poate duce la reducerea grosimii acestuia.