Semnele alergiei pot fi ochii iritați și înlăcrimați, strănuturile, congestia și curgerile nazale sau gâtul inflamat. Alergiile se manifestă în forme și praguri diferite, de la om la om. Congestia mucoaselor respiratorii superioare favorizează infecțiile locale, iar acest lucru duce la sinuzite purulente, rinite sau bronșite.
Iată câteva remedii naturiste pentru tratarea alergiilor de primăvară:
1. Echinacea
Echinacea întărește sistemul imunitar, iar organismul nu va simți nevoia să lupte pentru a crea anticorpi. Consumând Echinacea veți estompa simptomele declanșate în această perioadă.
2. Ceai din urzici uscate
Urzica va combate reacțiile inflamatorii și va calma senzația de ochi înroșiți care prezintă mâncărime. Se recomandă consumarea ceaiului preparat din urzici uscate pentru un efect mai puternic.
3. Polen crud
Cui pe cui se scoate! Deși polenul este principala cauză a alergiilor de primă- vară, consumul de polen crud ajută la liniștirea reacțiilor alergice, putând să le reducă în proporție de 20-40%. Atenție la tipul de polen pe care îl achiziționați: cel uscat nu se va dovedi la fel de eficient.
4. Ceai din ghimbir, praz și portocală
Un alt ceai care va contribui la ameliorarea stării pacienților este cel pentru rinoree (scurgeri nazale permanente). Se pun la fiert trei rondele de ghimbir, două rondele de praz și puțină coajă de portocală. Se lasă 10 minute pe foc și se consumă câte trei căni pe zi.
5. Amestec de uleiuri
Șuieratul pieptului se tratează cu un amestec de uleiuri vegetale și esențiale. Pieptul se masează cu o combinație de ulei din susan, mentă, fenicul sau scorțișoară. Aplicând amestecul deasupra buzei superioare, veți scăpa și de nasul înfundat.