Cât de mult dăunează machiajul tenului nostru?

Wednesday, 30 August 2017, 21:21, Sursă: REALITATEA.NET

Medicii dermatologi au devăluit cât de benefică poate fi lipsa machiajului pentru ten. Unul dintre avantaje este prevenirea uscăciunii excesive a tenului.

Machiajul împiedică de fapt procesul de refacere a pielii, mai ales când nu este eliminat complet. „Una dintre principalele probleme care apar atunci când nu se curăță tenul înainte de culcare este împiedicarea înlocuirii celulelor moarte cu altele noi. Deci, se acumulează celulele moarte, ceea ce provoacă uscarea pielii”, a susţinut dermatologul Rachel Nazarian.

Când renunțăm la machiaj, permitem tenului să formeze celule noi, oferindu-i un aspect mai proaspăt. Fardul este un mijloc la care apelăm atunci când vrem să arătăm mai tinere.

În ceea ce privește ridurile, totuși, efectul său este opus. Cu timpul, machiajul saturează porii și ridurile subtile, accentuându-le.

Utilizarea fardului, combinată cu poluarea aerului la care ne expunem în fiecare zi, provoacă înfundarea porilor. Periile și bureții de machiaj se curăţă periodic, deoarece conțin bacterii care pot conduce la iritarea pielii.