Un top realizat de o platformă hotelieră prezintă destinațiile preferate ale românilor pentru a sărbători într-un mod special această zi importantă. Fie că aleg străzile pitorești din Brașov, atmosfera boemă a Sibiului sau agitația urbană a Bucureștiului, turiștii sunt atrași de diversitatea și frumusețea acestor orașe, însoțite de o gamă variată de opțiuni de cazare pentru a se bucura la maxim de experiența lor.
În ceea ce priveşte staţiunile montane preferate de turişti, Valea Prahovei câştigă detaşat şi în acest an.
Printre opţiunile cu cele mai multe rezervări se numără Sinaia (cu 18% dintre rezervări), Predeal (15%) şi Buşteni (13%), restul procentelor fiind distribuite aproape în mod egal între oraşele montane mai mici.
În ceea ce privește sumele cheltuite de turiști, tarifele medii au crescut în acest an comparativ cu 2022, preţul mediu pentru un sejur în perioada menţionată fiind de 855 lei pentru două persoane şi de 979 de lei pentru o familie (doi adulţi + un copil).
\"Legea fugarilor\" NU i se va aplica lui Cătălin Cherecheş - Anunțul ministrului Justiției
Topul include şi două recorduri de preţ: cel mai scump sejur rezervat pe platformă a fost de 7.006 lei, pentru 6 adulţi şi 1 copil, timp de trei nopţi, pe când cel mai ieftin a costat numai 134 de lei, doar o noapte, doi adulţi. Cei mai mulţi dintre turişti (56%) au rezervat un sejur de numai două nopţi, dar sunt şi persoane care au rezervat trei, patru sau chiar mai multe nopţi, legând minivacanţa de un concediu mai lung.
Din punctul de vedere al unității de cazare aleasă, procentele se împart şi de această dată preponderent între pensiuni (36% din rezervări) şi hoteluri (31% din rezervări).
La Sibiu şi Craiova, târgurile de Crăciun s-au deschis încă din 17 noiembrie, fiind primele oraşe din ţară care au dat startul sezonului festiv. La Timişoara, târgul a fost deschis pe 26 noiembrie, iar în Braşov şi Bucureşti târgurile de Crăciun vor începe pe 30 noiembrie.