„S-ar putea ca toți cei care participă la acel eveniment să fie obligați să completeze o declarație pe proprie răspundere ”, spune primarul Marcel Romanescu, potrivit RadioInfinit.ro.
Mai multe cupluri au depus deja cereri pentru oficierea căsătoriilor la opera lui Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu.
Căsătoriile au loc în aer liber, iar distanțarea socială impusă de epidemia de coronavirus poate fi respectată, ca și numărul mic de participanți.
Starea de alertă a fost prelungită luni, 14 decembrie, cu 30 de zile, singura restricție ridicată fiind închiderea piețelor. Măsura care poate opri căsătoriile de la monumentul lui Constantin Brâncuși este legată de circulația pe timp de noapte, care este interzisă după ora 23.00 în timpul stării de alertă. Astfel că ieșirile în timpul nopții nu pot avea loc.
Chiar dacă „tradiția” are loc de peste 15 ani , oamenii de cultură au atras atenția în mai multe rânduri că „Poarta Sărutului" este un monument funerar, ridicat în memoria eroilor din Primul Război Mondial. Nu este singurul. Întregul ansamblu de la Târgu-Jiu - Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinită - a fost creat de Constantin Brâncuși în memoria eroilor din Primul Război Mondial.
Toate monumentele sunt funerare. Masa Tăcerii reprezintă ultima masă împreună, iar Poarta Sărutului face trecerea dintre viaţă şi moarte, iar Coloana Infinită reprezintă ridicarea la cer.