După ce a fost lansată și relansată cu scopul de a ajuta producătorii români să-și vândă mai ușor marfa, realitatea este cu totul alta la Casa Unirea. Societatea a adunat marfă din toată țara pentru a deschide magazinul de la Afumați, însă micii producători care au livrat marfa acolo nu și-au primit banii nici până în ziua de azi, adică de aproape 2 luni.
Mai mult, potrivit informațiilor venite de la fermieri, reprezentanții societății nu răspund nici la emailurile venite din partea furnizorilor de marfă.
Deși societatea susține că plătește instant produsele fermierilor, după care pune un adaos de 3% și vinde marfa către retaileri, agricultorii spun că totul este o minciună și că nu își primesc banii la timp încă de la prima factură. Mulți au renunțat la colaborarea cu Casa Unirea.
Casa Unirea nu a plătit fermierilor nici măcar suma infimă de 10.000 de lei restantă de o lună și jumătate, în timp ce datoriile se ridică la 10 milioane de euro din facturi neachitate în ultimele șase luni ale anului trecut.
Iar acest caz nu ar fi unul singular. În urmă cu aproape două săptămâni, ministrul agriculturii a trimis corpul de control să verifice activitatea Casei Unirea, în urma unor nereguli scoase la iveală tot de către fermieri. Societatea, care ar fi trebuit să îi ajute pe fermieri să își vândă produsele ar fi fost de fapt intermediară pentru străini. Totul în timp ce produsele autohtone s-au stricat în depozit.
Casa de Comerț Unirea a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a valorifica producția fermierilor români printr-o rețea națională de 60 de magazine. Însă doar câteva au fost deschise până în prezent.