În luna decembrie, Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a Carrefour România, compania care administrează reţeaua locală omonimă de hipermarketuri, la cererea unui furnizor, decizia fiind publicată pe siteul Tribunalului Bucureşti.
Procedura de insolvenţă a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulţi din Bucureşti, care, potrivit unor surse citate de ZF, avea de încasat de la Carrefour România datorii în valoare de circa 800.000 de lei (170.000 de euro).
La cererea avocaţilor, Carrefour a achitat datoria şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă.
"Carrefour Romania SA consideră ca această hotărîre este netemeinică, întrucât situaţia financiară a Carrefour Romania SA este extrem de solidă, iar pretinsa creanţă a societăţii comerciale care a declanşat această procedură judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsită de obiect. Avocaţii noştri au fost mandataţi să iniţieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri care încă nu a fost comunicată oficial societăţii noastre. Informăm pe această cale toţi partenerii noştri (furnizori, clienţi, consumatori) că activitatea Carrefour Romania SA se desfăşoară în condiţii normale, societatea urmând a-şi respecta toate obligaţiile, potrivit contractelor încheiate", porivit unui comunicat al Carrefour România transmis la finele anului trecut.
Retailerul este reprezentat în instanţă de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
GSL Logistic, o companie cu 8 angajaţi, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de anul precedent, şi un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe.
Carrefour România, parte a grupului francez Carrefour, operează patru formate de magazine, cu un total de 160 unităţi, dintre care 25 hipermarketuri Carrefour, 78 supermarketuri Market, 56 magazine de proximitate Express şi un magazin online.
Compania a avut anul trecut pe piaţa românească vânzări de 986 milioane euro, fără TVA, în creştere cu 3% faţă de 2011, şi un profit de 23 milioane euro.