Copiii, după botez, pot fi împărtăşiţi cât mai des, se poate în fiecare duminică. Copiii până la 5 ani, se împărtăşesc o dată la o luna (la 30 zile). În timpul împărtăşirii copiilor până la 5 ani, preotul să fie atent la mişcările şi intenţiile lor, pentru că unii copii, de frică medicamentelor, se feresc de a primi Sfânta Împărtăşanie şi dau cu mâna lovind linguriţă sau Sfântul Potir. Unii copii, scot din gură Sfânta Împărtăşanie şi o aruncă.
Ideal ar fi să ne împărtăşim la fiecare Liturghie, dar mai ales în Joia Mare, la Paşti şi la Cincizecime – când s-au instituit şi s-au constituit Euharistia şi Biserica.
Mama care aduce pruncul în braţe la Sfânta Împărtăşanie, se recomandă să-l ţină culcat cu capul pe mâna dreapta. Această este poziţia cea mai bună pentru mâna dreapta a preotului cu care duce linguriţă la gură copilului. Copii care dorm în braţele mamelor şi sunt aduşi la Sfânta Împărtăşanie, mama trebuie să aibă grijă să trezească copilul înainte de a ajunge în faţă preotului. Nu este voie să fie împărtăşiţi copiii prin somn. Copiii sugari, după ce au fost împărtăşiţi, să aibă grijă mamele că timp de o jumătate de ora să nu le pună biberonul în gură sau să suga din pieptul mamei. Timpul acesta este necesar că să înghită copilul toată Sfânta Împărtăşanie şi să lucreze, că nu cumva să rămână pe pieptul mamei sau pe biberon Sfânta Împărtăşanie.
Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.