Cancerul de sân inflamator este diferit de alte forme ale cancerului mamar pentru că nu se manifestă prin apariția unei umflături. Rata de supraviețuire este de numai 40%, așa că recunoașterea semnelor și consultul unui medic sunt extrem de importante.
Cauze ale cancerului de sân inflamator
La fel ca în cazul celorlalte tipuri de cancer de sân, cauzele sunt diverse și, din păcate, destul de dificil de ținut sub control. Printre cele mai cunoscute se numără istoricul familial sau anumite mutații genetice. Cu toate acestea, cancerul de sân inflamator are tendința de a afecta anumite femei mai mult decât pe altele.
Așa cum a mai fost menționat, această boală este extrem de agresivă și reușește să se răspândească rapid. Detectarea cancerului la sân se face într-un stadiu mult mai avansat din cauza faptului că este implicat sistemul limfatic și pentru că invadează vasele limfatice. În cazul acestei forme de cancer, vârsta medie de diagnosticare este de 57 de ani, scrie divahair.ro.
Obezitatea este, de asemenea, o cauză a apariției cancerului de sân inflamator. Rasa este și ea un criteriu de luat în calcul: potrivit unor studii realizate de specialiști, cancerul se întâlnește mai des la femeile afro-americane și este diagnosticat la o vârstă mai timpurie.