Întrebat dacă această procedură de renunțare, din proprie inițiativă, la un astfel de titlu nu subminează autoritatea academică, ministrul a răspuns:
"Dacă vă referiți la un caz anume, vă reamintesc că este un verdict final dat de un organism, care este abilitat să se pronunțe în acest fel. Pot fi persoane care decid să renunțe la un drept al lor. În această cheie am abordat măsura propusă prin Ordonanța de Urgență, dar vreau să vă spun că, așa cum sunt sigur că bine știți, Ordonanțele de Urgență trebuie să fie aprobate în Parlament și, în condițiile în care au existat solicitări imperative, și subliniez imperative, atât din partea mediului academic, cât și din partea mass-media, de rezolvare a unei probleme punctuale, neexistând cadru legal, aceasta a fost soluția pe care am identificat-o. Parlamentul se va pronunța dacă a fost o soluție corectă sau nu", a afirmat Sorin Câmpeanu.
Totodată, potrivit ministrului Educației, prin această ordonanță au fost remediate "aspecte foarte acute".
"Reamintesc faptul că această Ordonanță de Urgență a reușit reglementarea unor aspecte care erau foarte acute, cum ar fi semnarea contractelor instituționale, pentru toate universitățile publice din România. Fără apariția punctului din ordonanță, care face referire la acest aspect, nu ar fi putut fi semnate contractele de finanțare. Această ordonanță a reglat un lucru care, în opinia mea, o susțin cu tărie, era complet incorect. Circa 1.500 de cadre didactice, care nu și-au finalizat doctoratul, ar fi trebuit să iasă din sistem la o dată arbitrară, care nu înseamnă, altceva, decât patru ani de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale", a mai spus ministrul.
Mai multe pe HotNews.ro.