Reporter: De ce le certati pe asistente ca ii resusciteaza pe pacienti? Cum ati putut face asta? Aveti ceva sa va reprosati? Au murit oameni: 17 pacienti.
Sunt imagini cu a treia doctoriță chemată la percheziția informatică de către procurori. Timp de opt ore și jumătate, anchetatorii au verificat telefoanele femeii. Medicul apare în referatul procurorilor, iar una dintre asistente ar fi declarat la audieri că doctorița i-ar fi certat în momentul în care încercau să țină pacienții în viață.
Culisele Statului Paralel. Noi informații din spitalul groazei. Controalele efectuate în secția ATI de la Pantelimon
Și asistenta acuzată de mărturie mincinoasă a ajuns din nou în fața anchetatorilor.
Reporter: Au gasit ceva, doamna asistenta, in telefoanele dumneavoastra? Va veni vremea cand veti vorbi pana la urma?
De ce prima data nu ati declarat adevarul? V-a fost teama pentru viata dumneavoastra?
Reporter: Va e frica sa mergeti acum la munca la Pantelimon?
Cele două doctorițe acuzate de omor cu premeditare sunt cercetate acum în stare de libertate. Se pot întoarce oricând la spital. Momentan, cadrele medicale și-au luat concediu de odihnă.
Acum, oficialii din sănătate iau în calcul schimbarea legislației și protocoale pentru îngrijirea pacienților aflați în fază terminală.
"Imediat putem sa imbunatatim sau sa desemnam in cadrul spitalelor o structura care sa comunice permanent cu familiile celor internati la Terapie Intensiva.
Vreau sa facem in cadrul sectiilor de Terapie intensiva, sa organizam compartimente de paliatie pentru aceste categorii de pacienti, sa fie ingrijiti de un medic specialist in ingrijiri paliative, dar sa fie coordonati de un medic ATI-st, sa aiba resurse", a declarat ministrul Sanatatii Alexandru Rafila.
Alexandru Rafila cere și sprijin din partea Bisericii. În țara noastră ar urma să ajungă și experți internaționali se la Societatea Europeană și Societatea Mondială de ATI pentru a realiza un audit la Spitalul Pantelimon.