Daniel Noici, reprezentantul locatarilor, a declarat pentru Realitatea Plus că s-a dus la dezvoltatorul imobiliar pentru a reclama toate problemele imobilului, însă acesta l-a amenințat cu moartea. Ulterior acestei amenințări, bărbatul a fost la poliție, a depus o plângere penală, însă nimic nu s-a schimbat.
Documentele imobilului...nu există
„Am făcut cerere la primărie, nu mi s-a dat nimic. De la primărie doar ni se spune că nu se găsesc,” a declarat Daniel Noici.
Oamenii au arătat documentele de la recepția imobilului, dar de la primărie li s-a spus că documentele sunt semnate din birou. Cu alte cuvinte, proiectantul general nici măcar nu a semnat recepția.
Dar astea sunt doar o parte dintre problemele de care au parte locuitorii din „blocul groazei”.
„Se vede cu ochiul liber că blocul este înclinat” a exclamat Marius Marinescu, aflat în fața blocului pentru a sta de vorbă cu locatarii.
Aceștia i-au spus că la etajul 1 există o fisură în peretele de rezistență exterior. Această fisură a fost ulterior reparată dar a reapărut, ceea ce înseamnă că este vorba de o fisură permanentă. Chemat de diriginte, un reprezentant al dezvoltatorului a venit la fața locului, însă a zis că sunt crăpături de suprafață și că nu este o problemă la structură.
Fisura din peretele de la etajul 1 nu este singura prezentă în imobil. Există fisuri și între balcoane și peretele de rezistență, iar asta înseamnă că la un cutremur mic, acestea se pot prăbuși.
Coșmarul lucrărilor de mântuială însă nu se oprește aici
„La noi sunt apartamente unde a căzut faianța în baie peste copii,” a declarat unul dintre locatari. Iar cei care locuiesc la ultimul etaj au parte de inundații, întrucât apa de la terasă se infiltrează la cea mai mică ploaie.
Pe lângă defectele majore de construcție, rezidenții mai au de suportat și problemele specifice zonei, cum ar fi lipsa locurilor de parcare și a spațiilor verzi. Aleile sunt foarte înguste, deci în caz de incendiu sau de un cutremur, mașina de pompieri sau de salvare nu poate să intre.
De la strada principală, Bulevardul Iuliu Maniu, rezidenții stau în jur de 45 de minute doar ca să intre pe porțiunea care duce la complexul rezidențial. Aceste blocuri nu sunt racordate la o rețea de salubritate, iar vidanja vine în fiecare zi să curețe zona. Mai mult, se întâmplă des ca fosa septică să dea pe dinafară întrucât pânza freatică este foarte sus.