eMAG Black Friday 2017 - Ofertele complete de Black Friday vor putea fi consultate accesand URMATORUL LINK.
Black Friday 2017. Sărbătoarea reducerilor de "Black Friday 2017" începe în România încă de vineri 17 noiembrie 2017, deși, conform tradiției americane, Black Friday cade în ultima vineri a lunii noiembrie, adică pe 24 noiembrie 2017. Trecutul ne spune că e foarte posibil să avem două perioade de reduceri, care se pot extinde peste ambele weekend-uri de la sfârșitul lunii noiembrie 2017.
Cum să nu fii păcălit de BLACK FRIDAY! Cum detectezi adevăratele reduceri
Black Friday 2017. Isteria promoţiilor şi reducerilor de preţ care va culmina în zilele de 17 și 4 noiembrie poate să te păcălească dacă nu eşti atent, spun specialiştii.
Black Friday 2017. Întrucât fenomenul a luat amploare în toată lumea, iar clienții devin tot mai interesați, odată cu reducerile oficiale, apar și oferte false, care nu fac parte din promoția Balck Friday.
Black Friday 2017. Publicația The Atlanta Journal a publicat un articol în care oferă cititorilor mai multe sfaturi pentru a nu se lăsa înșelați.
Black Friday 2017. Jurnaliștii îi îndeamnă pe oameni să studieze cu atenție ofertele la produsele pe care doresc să le achiziționeze, însemnând preț și caracteristici. Astfel, atunci când apare explozia de reduceri, să știe care sunt cele reale și convenabile.
Black Friday 2017. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să-și facă o strategie, să știe clar ce produse vor să cumpere și din ce magazine. Asta îi va ajuta să se concentreze asupra lucrurilor de care chiar au nevoie și să economisească bani.
Black Friday 2017. Pentru a ajunge cât mai repede la produsele dorite, se recomandă o parcurgere prealabilă a magazinelor, pentru a știi unde sunt așezate produsele avute în vedere.
Black Friday, zi neagră pentru amatorii de chilipiruri neatenți
Black Friday 2017, zi neagră pentru amatorii de chilipiruri neatenți. Produsele cu reduceri fabuloase reprezintă modalitatea preferată de înșelăciune în perioada Black Friday, potrivit specialiștilor în securitate IT.
Black Friday 2017. Specialiștii în securitate cibernetică avertizează asupra tentativelor de fraudă pe care răufăcătorii le operează în perioada de Black Friday, eveniment organizat în România începând din 17 noiembrie.
Black Friday 2017. Vectorul de atac principal folosit în timpul acestor acțiuni comerciale este țintirea potențialilor clienți cu e-mail-uri care promit chilipiruri.
Black Friday 2017. Infractorii cibernetici își sporesc șansele de succes ale tentativelor de înșelăciune prin țintirea potențialelor victime cu mesaje care prezintă produse cu reduceri substanțiale, ceea ce determină anumiți utilizatori să încerce să le cumpere, ignorând aspecte precum reputația comerciantului sau siguranța tranzacției.
Black Friday 2017. Față de campaniile de Black Friday organizate în alte țări, ofertele derulate în România pe toată durata anului calendaristic fac ca riscul la care se expun utilizatorii prin tentative de phishing să fie constant. În acest context, folosirea unei soluții de securitate poate face diferența între accesarea unor site-uri periculoase care colectează parole sau date de pe card și navigarea în siguranță.
Black Friday 2017. Iată recomandările specialiștilor Bitdefender pentru a evita orice neplăceri:
1. Identificați și ignorați mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii mai puțin vigilenți. Aceștia atrag utilizatorii cu pagini de shopping false și îi păcălesc să divulge detalii de card în schimbul unor produse care nu vor ajunge niciodată la ei.
2. Nu cumpărați produse promovate prin e-mail-uri nesolicitate. Verificați legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simplă căutare în motoarele de căutare. Învățați din experiența altora.
3. Alegeți doar magazine online cu certificate SSL astfel încât să le puteți confirma identitatea. O adresă ce începe cu HTTPS și un lăcățel indică faptul că sunteți pe o pagină securizată, dar magazinele online respectabile furnizează și informații legate de identitate împreună cu certificatul SSL.
4. Nu divulgați codul PIN în locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urmă este un număr de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit. Majoritatea comercianților online îl solicită pentru a fi siguri că cel care face tranzacția este posesorul real al cardului.
5. Faceți o scanare completă a sistemului înainte de a iniția o plată și asigurați-vă că este 100% sigur.
6. Când tranzacția este finalizată și primiți în continuare mesaje de la departamentul de relații cu clienții al magazinului online, cereți informații în plus în legătură cu măsurile de securitate suplimentare solicitate de comerciant.
7. Folosiți conexiunea de date mobile a telefonului sau tabletei pentru a face achiziții online. Evitați să faceți cumpărături conectați la o rețea wireless publică ce poate fi interceptată. Dacă e neapărat necesar să faceți asta, folosiți o soluție de plată dedicată, precum Bitdefender Safepay, pentru a vă conecta în siguranță la contul bancar sau pe site-uri de plăți online.
8. Pe cât posibil, faceți cumpărături online de acasă. Este riscant să cumpărați în timp ce sunteți la serviciu, la bibliotecă, într-o cafenea, în laboratorul școlii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.
9. Asigurați-vă că folosiți o soluție de securitate care blochează și reclamele periculoase. Mențineți-vă întotdeauna browser-ul și soluția de securitate actualizate. Troienii bancari și virușii cu componentă de rootkit sunt amenințări în creștere. Aceștia fură informații bancare, monitorizează tranzacțiile sau se autentifică în conturile bancare în timp ce stau ascunse în sistem.
10. Verificați-vă regulat conturile în special înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi siguri că totul este în regulă.
Black Friday fără emoţii. Cum poţi să returnezi un produs pe care nu-l mai vrei
Black Friday 2017. Consumatorii sunt îndreptățiți să returneze un produs cumpărat dintr-un magazin online în cel mult 14 zile, fără să fie nevoiți să-și motiveze decizia sau să aibă nevoie de ambalajul original al acestuia. După ce ai informat comerciantul că vrei să te retragi din contract, legislația prevede că acesta are la dispoziție 14 zile ca să-ți returneze banii.
Black Friday 2017. În plus, există și posibilitatea de a returna, în aceleași condiții, chiar și un produs căruia consumatorul i-a adus mici stricăciuni.
Black Friday 2017. Atunci când cumperi un produs dintr-un magazin online, așa cum probabil plănuiești să faci de Black Friday, ai toate șansele să primești ceva ce nu corespunde gusturilor tale, să primești alt produs sau unul de altă culoare. Și așa mai departe.
Black Friday 2017. Tocmai pentru că, spre deosebire de cumpărăturile pe care le faci pe loc, din spațiile comerciale, nu ai posibilitatea să întorci pe toate părțile produsul și să te asiguri de alegerea ta, legislația îți oferă o soluție: posibilitatea de a returna un produs pe care nu-l mai vrei (este vorba, mai exact, de dreptul de retragere din contractul de vânzare-cumpărare la distanță), despre care găsim tot ce ne interesează în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.
Black Friday 2017. Toți comercianții online sunt obligați să se supună unui set minim de reguli privind dreptul de retragere, care sunt expres prevăzute de actul normativ amintit, potrivit AvocatNet.ro.
Comerciantul trebuie să-ți explice cum poți returna un produs
Pe site-ul său, vânzătorul trebuie să precizeze dacă poți să te retragi din contract (pentru că, așa cum vom vedea mai jos, sunt și câteva produse care nu pot fi returnate în acest fel), în ce condiții poți să faci asta, care este procedura concretă și ce termen trebuie respectat. Mai mult, trebuie să ai la dispoziție un formular de retur pe site-ul comerciantului. Cel mai des, vei întâlni pe site informațiile sub titlul de "Condiții de returnare", însă acestea se referă, de fapt, la dreptul de retragere din contract, chiar dacă nu vei găsi exact această formulare.
Comerciantul trebuie să-ți spună dacă ești obligat la costul de transport pentru returnarea unui produs (la care poți fi obligat, potrivit legii) și care este costul, dacă poți să returnezi în magazin ori doar prin curier rapid etc. În plus, dacă există motive pentru pierderea dreptului de retragere ori dacă produsul este dintre cele pentru care legea prevede că nu se pot da înapoi, comerciantul este obligat să te informeze dinainte.
Ai 14 zile să returnezi un produs, fără să-ți motivezi decizia
Comerciantul n-are dreptul să-ți solicite un motiv pentru care alegi să returnezi un produs și nici să-ți perceapă vreo taxă pentru că îți exerciți acest drept. Din momentul în care ai ajuns în posesia produsului comandat (sau a ultimului produs comandat, dacă ai făcut o comandă multiplă și produsele ți-au fost livrate pe rând), ai la dispoziție 14 zile pentru a-l anunța pe comerciant că te-ai răzgândit și-ți vrei banii înapoi. După ce ai notificat comerciantul, ai la dispoziție 14 zile de la momentul notificării ca să returnezi efectiv produsul.
Dreptul de retragere poate fi prelungit cu 12 luni
Dacă un comerciant nu te-a informat despre dreptul de retragere, atunci perioada în care poți să te răzgândești se prelungește cu 12 luni, după expirarea perioadei inițiale de 14 zile. În caz că, între timp, vânzătorul te-a informat, așa cum trebuia să o facă de la bun început, atunci perioada de retragere expiră în 14 zile de la data la care informațiile respective ajung la tine.
Totuși, trebuie să ai în vedere că tu, în calitate de consumator, ai sarcina probei în această privință. Cu alte cuvinte, tu ești cel care trebuie să dovedească faptul că operatorul economic nu ți-a pus la dispoziție informațiile cu privire la dreptul de retragere (pe site-ul său, într-un mail ori la telefon).