Ulei de ricin pentru constipatie
Uleiul de ricin contine in proportie de 90% acid ricinoleic, un acid gras care stimuleaza contractiile si secretiile intestinale, de aceea este folosit pentru efectul sau laxativ. Nu trebuie sa abuzati de uleiul de ricin pentru ca este un tratament foarte puternic, ce poate cauza iritatii sau leziuni.
Pentru constipatie, se foloseste o lingurita de ulei de ricin pur sau diluat in putina apa, la fiecare doua-trei zile. Daca nu se observa o ameliorare, se intrerupe tratamentul, caci pot exista alte cauze ale constipatiei. Uleiul de ricin se foloseste si sub forma de cataplasme. Un studiu realizat in 2010 asupra varstnicilor a aratat ca aplicatiile locale cu ulei de ricin duc la diminuarea constipatiei. Inainte de a folosi cataplasmele cu ricin trebuie facut un test cutanat, caci pot aparea alergii.
Cele mai bune remedii naturale pentru constipatie
Ulei de ricin pentru dureri articulare
Uleiul de ricin este din ce in ce mai des folosit pentru a calma durerile articulare si umflaturile membrelor. Folosit pentru artroza si artrita, uleiul de ricin a avut aceleasi efecte ca si diclofenacul, cu mai putine reactii adverse.
Pentru reumatism, se face masaj local cu ulei de ricin, dupa ce se face un test cutanat sau se poate dilua o lingurita de ulei de ricin in putina apa.
Ulei de ricin pentru celulita si picioare umflate
Uleiul de ricin stimuleaza sistemul limfatic. El are o actiune drenanta si descongestionanta, prin activarea sistemului limfatic. Uleiul de ricin are rezultate bune in cazul picioarelor umflate, mai ales vara si in cazul celulitei cauzate de retentia de apa. Citeste continuarea articolului pe www.curademiere.ro.