Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose consideră că ar trebui să se renunţe la actuala formulă de impozitare a bacşişului, spunând că "nu acolo era evaziunea fiscală".
"Părerea mea personală este că trebuie găsită o altă soluţie, o altă paradigmă, pe baza unei declaraţii. Dacă menţinem, totuşi, ideea, (să se facă-n.r.) pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, la sfârşitul lunii, în cel mai rău caz. Dar nu acolo era evaziunea", a declarat Tudose citat de Agerpres.
Problema impozitării bacşişurilor a fost ridicată şi în cadrul întâlnirii pe care ministrul Economiei a avut-o, joi dimineaţă, cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Tudose a propus varianta unei declaraţii lunare a veniturilor obţinute din bacşiş, apreciind, totodată, că este nevoie de controale ANAF la unităţile economice, dând ca exemplu ceea ce s-a întâmplat pe litoral în minivacanţa de 1 mai.
Teodorovici face o nouă precizare despre bacşişul lăsat pentru livrările la domiciliu
"Prezenţa ANAF pe litoral, în minivacanţa de 1 mai, a dus la nişte concluzii absolut surprinzătoare. Cifrele arată că, din punct de vedere statistic, pe litoral, de 1 mai, au fost prezenţi la fel de mulţi turişti ca tot anul trecut. Adică undeva ceva scârţâie. (...) Altfel, tot ne plângem că nu sunt bani de drumuri, pentru sănătate, pentru administraţia publică locală, pentru investiţii, pentru tot ce doriţi, dar, când mai strângem un pic şurubul, toată lumea zice că nu e bine. Ba uite că e bine, că lucrurile intră în normal", a afirmat Tudose.
Guvernul a decis recent să legifereze bacșișul, acesta urmând să fie evidențiat pe un bon fiscal separat și taxat cu 16%.