BACALAUREAT 2014 Cel mai mare dosar de mită la Bacalaureat s-a deschis în anul 2008 la un liceu privat din Sighetul Marmaţiei. Procurorii şi poliţiştii au audiat atunci sute de persoane. 125 dintre ele au fost trimise în judecată şi au fost condamnate deja de o primă instanţă la pedepse cuprinse între şase luni de închisoare cu suspendare şi doi ani de închisoare cu executare. Elevii de la liceul privat din Sighet au plătit câte o mie de lei pentru a promova examenul de Bacalaureat. La directoarea instituţiei ar fi ajuns 70 de mii de lei.
BACALAUREAT 2014 "Direcţia Naţională Anticorupţie a instrumentat astfel de cazuri. Au fost făcute rechiz. şi s-au dat hotărâri de condamnare definitivă în cel puţin şase dosare", a spus procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
BACALAUREAT 2014 Tot în 2008 , Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud , 15 elevi au dat şpagă pentru a trece examenul la limba franceză. 21 profesori şi elevi au fost trimişi în judecată dintre care trei au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare.
BACALAUREAT 2014 Bacalaureatul s-a desfăşurat cu mascaţii la uşa sălii de clasă şi în 2010, în localitatea Podul Turcului. Profesorii supraveghetori ar fi primit câte 2000 de lei de la elevi pentru a-i lăsa să copieze.
BACALAUREAT 2014 95 de persoane au fost trimise în judecată în acest caz. Toate aceste cazuri nu par să fi ajutat la ceva. O parte dintre elevii şi profesorii de la liceul Dimitrie Bolintineanu au demonstrat că bacul încă este o afacere în România.
BACALAUREAT 2014 "Cred că ar fi un moment important ca aceste dosare in care s-a dat condamnare să fie analizate. Să se stabilească cauzele care care au favorizat şi cu ocazie să fie avute în vedere vulnerabilităţile cel puţin din pdv penal", a mai spus Kovesi.
BACALAUREAT 2014 În lupta cu fraudele, ministerul Educaţiei a decis în 2011 să supravegheze video bacalaureatul. Măsura nu pare să fie atât de eficientă pe cât se aşteptau oficialii. Bacalaureantul poate fi cumpărat la preţuri modice.