BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ. 22,27% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea august — septembrie 2014, înainte de contestații la nivel național.
Media finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august — septembrie au fost pe segmentul 6,00 — 6,99, și anume 10.038.
Metodologia de desfășurare a examenului de bacalaureat prevede că cei care au fraudat nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Contestațiile la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat pot fi depuse luni în intervalul orar 12,00-16,00 iar soluționarea acestora se va realiza în 2 — 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 4 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.
Media finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august — septembrie au fost pe segmentul 6,00 — 6,99, și anume 10.038.
Metodologia de desfășurare a examenului de bacalaureat prevede că cei care au fraudat nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
BAC 2014 SESIUNE AUGUST. PERLE HALUCINANTE la BACALAUREATUL DE TOAMNĂ
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Media finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august — septembrie au fost pe segmentul 6,00 — 6,99, și anume 10.038.
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Afișarea rezultatelor se va face în toate centrele începând de duminică, ora 18,00, urmând ca luni, 1 septembrie, în intervalul orar 12,00 — 16,00, să fie depuse contestațiile. Soluționarea contestațiilor se va realiza între 2 și 3 septembrie iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie, se mai arată în comunicat.
BAC 2014 SESIUNE AUGUST SUBIECTE ROMÂNĂ SCRIS. INCREDIBIL: ELEVII NICI NU ŞI-AU AMINTIT SUBIECTELE
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Candidaţii vor afla rezulatele de la centrul de examen unde au susţinut probele scrise, luni, 1 septembrie, până la ora 12.00, pe Edu.ro.
18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
19 - 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
21 - 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D
25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 - 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor
4 septembrie Afişarea rezultatelor finale
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Perle la BAC-ul de toamnă
Profesorii corectori care au intrat ieri în centrele de evaluare au avut din nou parte de exprimări siropoase. Cei mai mulţi dintre elevi şi-au vărsat oful pe poezie, Bacovia şi Nichita Stănescu nefiind printre autorii preferaţi.
"Mă trezesc în fiecare zi şi mă rog să nu-mi pice iaraşi poezie şi chiar asta a picat, învat doar gen epic, puteţi să intelegeţi? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare.
Ne vedeam cred că şi la anul, e greu subiectul. Îmi exprima admiraţia pentru profesori, dar rămâneţi acasă….nu aveţi ce corecta la mine. ”, a scris unul dintre candidaţi. Petru unii dintre elevi poezia se rezumă doar la Eminescu, însă nici marele poet nu este pe înţelesul tuturo, scrie adevarul.ro.
Alţii au făcut confuzii majore între autori şi genurile literare: "Poezia Moromeţii a aparut de două ori în viaţa poetului Preda. Are 17 personaje Moromeţii dar cel mai tare e nea ilie.”
„Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul şi mircea cel batrân"
„Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb" „Bacovia este de aceeasi vârstă cu Eminescu şi scriau în parcul uitat de lume"
Şi cerinţele la textul lui Gib Mihăescu au dat naştere unor răspunsuri greşite, pe alocuri hazlii: „Imperfectul scoate în evident faptul că acum este o întamplare în viaţa lui Gib Mihaescu." „Trasaturile genului epic sunt multe, dar cea mai cool cred că este ca are niste sentimente directe realizate prin poet." În privinţa rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un răspuns... personalizat: „Perfectul simplu îl foloseşte iubita mea care este olteancă, adică a făcut o acţiune de mult."