BACALAUREAT 2014 SUBIECTE ROMÂNĂ "Eu nu voiam Moromeţii în ruptul capului. Şi, culmea, chiar am visat că ne dă Eminescu. Trebuia să am mai multă încredere în instinctele mele", afirmă Andrei Trifănescu, de la Liceul de Telecomunicaţii Constanţa, candidat la obţinerea diplomei de bacalaureat, scrie adevarul.ro.
Ca să impresioneze comisia de corectare, liceenii au scos din tolba culturii generale termeni cât mai elevaţi, învăţaţi sau reţinuţi din lecturi. "Am scris trei pagini, să fiu sigur, limita minimă era de două pagini. Sper să-i conving prin vocabular, dacă nu prin conţinut", râde Andrei. Colegii săi Leonard David, Ionuţ Roznovăţ, Alexandru Sima, Mădălin Vlad şi Emil Cristea sunt relaxaţi acum, că au ieşit din examen.
"Cum poate totuşi să dea al treilea an la rând poezie la Bac? Chiar ne gândeam că anul ăsta scăpăm. Şi poezie ne-a dat!", sunt ei miraţi.
În rest, au făcut bine - zic ei. Oricum, va fi ultima întâlnire cu Româna la examene, pentru că toţi se îndreaptă spre un profil tehnic
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM: REAL ŞI UMAN - NICHITA STĂNESCU ŞI TUDOR ARGHEZI
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Absolvenţii clasei a XII-a vor susţine luni proba scrisă la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Dascălii se aşteaptă ca subiectele de la Bac 2014 să fie de nivel mediu, adaptate profilului studiat. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţişi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului. REALITATEA.NET vă transmite în timp real informaţii legate de BACALAUREAT 2014 şi va afişa SUBIECTELE ŞI BAREMUL la ROMÂNĂ.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM UMAN Subiectele la Limba Română pentru profilul Uman La primul subiect, elevii au avut textul „Donna Alba” Gib Mihăiescu, iar la subiectul al doilea au avut de făcut un text argumentativ despre importanţa activităţilor de lectură pentru elevi.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM UMAN La ultimul subiect pe care aceştia l-au avut de rezolvat au avut de ales dintre Ion Barbu - „Riga Crypto” şi „Lapona Enigel”, Nichita Stănescu şi "Către Galateea” sau „Flori de mucegai” de Tudor Arghezi şi să scrie despre tema şi viziunea în operele lor. Unul dintre candidaţii la examenul de bacalaureat a precizat că această probă a fost grea pentru un elev care nu a învăţat.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Analiza unui fragment din nuvela "Omul din vis" de Cezar Petrescu, un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos şi un eseu despre viziunea asupra lumii într-un text poetic al lui Eminescu au fost subiectele la Limba română de la bacalaureat, profilul real.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Varianta de subiecte extrasă luni pentru proba scrisă la Limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat, la profilul real şi filiera tehnologică, a fost cea cu numărul 4. Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La primul subiect, pe un fragment din nuvela "Omul din vis" al lui Cezar Petrescu, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Câte două puncte au fost acordate pentru primele trei cerinţe, respectiv găsirea sinonimului potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "straniu" şi "făgăduisem", explicarea rolului cratimei în secvenţa "câte-o hârtie" şi construirea unui enunţ în care să se folosească o locuţiune sau expresie care să conţină substantivul "os".
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMCâte patru puncte au fost alocate pentru următoarele cinci cerinţe ale primului subiect: Precizează două motive literare, prezentate în textul dat; Menţionează tipul de perspectivă narativă din textul dat; Transcrie, din textul dat, două secvenţe care conturează dimensiunea temporală; Prezintă rolul verbelor la timpul imperfect, în textul dat; Ilustrează, cu câte un exemplu din textul dat, două trăsături ale genului epic.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La punctul nouă al primului subiect, candidaţii au avut de comentat în 60-100 de cuvinte următoarea secvenţă din text: "Mi se părea deodată straniu şi nebunesc că lumea poate trăi cu această amăgire, că oamenii găsesc simplă şi firească puterea acestui petec de hârtie pe care îl puteam rupe mărunt şi-l puteam aprinde cu flacăra chibritului, şi-l puteam desfiinţa într-o clipă ... Fiindcă nu aveam asta, suferisem; fiindcă le aveam, în sfârşit, eram să fiu mai fericit şi mai bun, şi mai om?...".
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.
"În elaborarea textului de tip argumentativ trebuie: să respecţi structura discursului de tip argumentativ: formularea ideilor în scris, utilizarea mijloacelor lingvistice adecvate exprimării unei aprecieri; să ai conţinutul adecvat argumentări pe o temă dată: formularea ipotezei/a propriei opinii faţă de problematica pusă în discuţie, enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate ipotezei, formularea unei concluzii pertinente; să respecţi normele limbii literare (registrul stilistic adecvat, normele de exprimare, de ortografie şi punctuaţie) şi precizarea privind numărul de cuvinte", potrivit cerinţelor subiectului al doilea.
Subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care trebuiau prezentate tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMLa acest subiect, pentru conţinutul eseului sunt acordate 16 puncte, respectiv câte patru puncte pentru fiecare cerinţă, iar pentru redactarea eseului alte 14 puncte, respectiv câte trei puncte pentru organizarea ideilor în scris şi pentru abilităţi de analiză şi de argumentare, câte două puncte pentru utilizarea limbii literare, ortografie şi punctuaţie, câte un punct pentru aşezarea în pagină şi lizibilitate.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Candidaţii au susţinut, luni, prima probă scrisă de la bacalaureat, la Limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte, pentru profilul umanist şi respectiv cel real.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Examenul de bacalaureat va continua marţi cu la proba scrisă la Limba şi literatura maternă, miercuri cu proba scrisă obligatorie a profilului şi vineri cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, urmând ca în 11 iulie să fie anunţate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM. DESCARCĂ SUBIECTE LA ROMÂNĂ SCRIS
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Absolvenţii clasei a XII-a vor susţine luni proba scrisă la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Dascălii se aşteaptă ca subiectele de la Bac 2014 să fie de nivel mediu, adaptate profilului studiat. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţişi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului. REALITATEA.NET vă transmite în timp real informaţii legate de BACALAUREAT 2014 şi va afişa SUBIECTELE ŞI BAREMUL la ROMÂNĂ.
BACALAUREAT 2014 În total, 143.968 de candidaţi s-au înscris la proba de Limba Română de la Bacalaureat, dintre care 14.400 sunt din Bucureşti. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 129.827 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare.
BACALAUREAT 2014 Candidaţii vor susţine proba între orele 9:00 - 12:00 şi nu pot ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le vor primi la proba de română de la Bac sunt de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman.
Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate, precizează Ministerul Educaţiei, conform adevarul.ro.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM PROFIL REAL
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.
SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Începe greul pentru elevi
SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Luni va avea loc prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.
Absolvenţii vor avea, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte. Astfel, absolvenţii filierei teoretice - profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale - profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.
SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii au avut posibilitatea să consulte şi să rezolve modele de subiecte pentru bacalaureat încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 - 16:00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate în data de 11 iulie.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Bacalaureatul se desfăşoară în 527 de centre de examinare. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut, duminică, o videoconferinţă cu personalul din ţară implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, în cadrul căreia au fost discutate procedurile legate de organizare şi măsurile de securitate impuse pentru probele scrise de la Bacalaureat.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţi şi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Poliţia Română a anunţat că peste 3.100 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui examen corect, în linişte.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Bacaluareatul 2014 a început pe 10 iunie, până în prezent desfăşurându-se probele de Limba română oral (10 - 12 iunie), Limba maternă oral (11 - 13 iunie), Evaluarea competenţelor digitale (16 - 20 iunie) şi o limbă străină oral (23 - 27 iunie). Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un candidat la limba ebraică, nouă la limba japoneză şi doi la limba turcă.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La aceste probe elevii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat.
Însă candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMAbsolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREMAnul trecut, la sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. Potrivit aceloraşi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.
BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.