Atacul devastator al Hamas cu cele 5.000 de rachete pune la colț și cele mai puternice servicii secrete din lume. Nu doar că Mosadul a eșuat în anticiparea atacului, însă nici nu a reușit să scoată la iveală faptul că teroriștii au primit sprijin militar și administrativ din alte două țări în relații bune cu Occidentul. Nu este o surpriză că Iranul oferă sprijin grupărilor paramilitare ale teroriștilor, însă ies la iveală informații că și din Turcia și Qatar au venit ajutoare.
Mai mult, printre donatorii străini ai organizațiilor teroriste se numără și asociații caritabile din țările din Golf, palestinieni exilați, dar și cetățenii altor state arabe care locuiesc în țările NATO precum Statele Unite, Franța și Germania, spun experții în securitate.
În taberele de refugiați palestinieni se regăsesc generatoare, rezervoare de apă, corturi și unități medicale cu emblema Iranului. Din 2020, Iranul a oferit 100 de milioane de dolari în fiecare an grupării Hamas, pe lângă asistență militară.
فلسطینیوں پر اسرائیل اور پاکستانیوں پر پنجاب پولیس کا حملہ pic.twitter.com/2FbdxZc7vw
— Imran Afzal Raja (@ImranARaja1) October 12, 2023
Serviciile de informații israeliene estimează că Hamas depozitează alte 30.000 de rachete și mortiere în Gaza. Toate au fost construite clandestin în subteran și bazele secrete, iar altele au fost transportate prin tuneluri și pe mare, spun experții în securitate.
People around the world have taken to the streets to express their solidarity with the Palestinians
— seven sky awan (@m_m_a_y_7) October 10, 2023
Pray for Palestine ❤️🇵🇸#غزة_تحت_القصف#طوفان_الاقصى#طوفان_القدس #طوفان_الاقص #طوفان_الأقصی #فلسطين #اسرائيل #حماس #غزة #Palestine #Palestyna #FreePalestine #Gaza… pic.twitter.com/r9rBhtn5eJ
Ajutoare-cheie au venit și din Turcia, a doua putere militară a NATO. Peste 16 tone de substanțe chimice folosite în asamblarea de rachete au fost ascunse în 54 de tone de gips. Mai mult, ies la iveală informații că Turcia a favorizat mișcarea liberă a grupării Hamas pe teritoriul său. În 2020, Erdogan l-a găzduit pe Saleh al-Arouri, comandant de rang înalt al grupării teroriste pe capul căruia americanii au pus o recompensă de 5 milioane de dolari.
Erdogan nici nu a criticat atacul Hamas, ba mai mult, a criticat intervenția Statelor Unite cu celebrul portavion în Israel. Un birou secret al teroriștilor ar fi înființat chiar la Istanbul. Tot în pandemie, un tribunal american a nominalizat o bancă din Turcia că a ajutat finanțarea grupării teroriste.
🇵🇸❤️🇾🇪
— Iqra Butt (@Iqra58287731) October 13, 2023
Gathering in Yemen to support Palestine 🇵🇸
Palestine is in the heart of every Yemeni.
🇵🇸🇵🇸🇵🇸#طوفان_الأقصى #طوفان_القدس #طوفان_الاقصى #Palestine #Israel #Hamas #Gaza #GazaUnderAttack #PalestineUnderAttack#OperationAlAqsaFlood #BoycottIndoPakMatch #BoycottMacdonalds pic.twitter.com/Stwote5jRk
În ultimul rând este Qatarul care a devenit centrul politic și financiar al Hamas după 2012. Mai mulți lideri teroriști trăiesc în țara din Golf. Qatar ar fi sprijinit Hamas și Fâșia Gaza cu 360 de milioane de dolari anul trecut. Emiratul a negociat cu succes cu islamiștii radicali în ultimii zece ani.