Iancu a relatat pe pagina sa de facebook că proprietarul saniei, în care avea circa 30 de kilograme de haine, alimente şi alte lucruri utile, a venit cu o maşină şi i-a cerut-o înapoi pe motiv că i-ar fi împrumutat-o pentru concurs, şi nu pentru o cursă pe şosea, până la Constanţa.
"A venit cu o maşină şi mi-a cerut sania înapoi. Nu aşa se face şi nu în timpul jocului. Putea să aştepte până la finalul cursei şi i-o dădeam înapoi. Sunt supărat pe gestul său", a declarat, pentru AGERPRES, Avram Iancu.
Lucrurile sale, descărcate iniţial pe marginea drumului, la circa 7 kilometri de Târgu Jiu, au fost preluate ulterior de o maşină a unui post de televiziune care venise să realizeze un reportaj despre cursa spre Constanţa.
Sportivul din Petroşani a spus că este decis să continue cursa, chiar şi în aceste condiţii, el deplasându-se, marţi seara, în marş forţat spre Târgu Jiu.
"O să-mi caut un rucsac de munte în care să aşez strictul necesar şi îmi continui marşul, toată noaptea. Caut soluţii şi tot ajung la Marea Neagră!", a conchis Iancu.
Avram Iancu, recunoscut pentru performanţele sale de a străbate înot Canalul Mânecii, Dunărea sau Marea Neagră, a plecat marţi într-o nouă cursă de alergare şi marş forţat pe o distanţă de 620 de kilometri, între Petroşani şi Constanţa, ca un preambul pentru ultramaratonul de la Polul Nord, unde şi-a propus să participe în luna martie.
Bibliotecarul din Petroşani şi-a propus să parcurgă distanţa până la Constanţa în nouă zile, adică timpul limită pe care sportivii îl au la dispoziţie în competiţia de la Polul Nord.
În ceea ce priveşte participarea la Ultramaratonul Arctic 6633, Avram Iancu a spus că a discutat deja cu organizatorii şi că şi-a stabilit ca dată de plecare spre punctul de start 1 martie, concursul fiind programat să înceapă pe 7 martie.