Televiziunea noastra a surclasat toate posturile de stiri, pe mai multe tronsoane orare, inclusiv Antena 3. In intervalul 22.45-23.00, emisiunea "Jocuri de Putere" a avut un rating mediu de 3,7, iar Antena 3 a inregistrat 3,4. Pe parcursul emisiunii, audientele posturilor RomaniaTv si B1 nu au depasit 1, 5 puncte de audienta iar Digi24 s-a situat la doar jumatate de punct de audienta.
Minutul de aur a fost realizat de Rares Bogdan la ora 22.59, 5,6 puncte de audienta si un share de 11.7 pe segmentul de public peste 18 ani , cand 493.000 de telespectatori s-au uitat la Realitatea tv. De remarcat faptul ca audienta nu a scazut sub 5 puncte de audienta timp de 9 minute legate.
Înregistrarea emisiunii cu președintele Traian Băsescu o puteți urmări AICI!
Iată care au fost principalele declarații ale președintelui
Acum e venit rândul, sau acum m-am simțit eu bine să vin la Realitatea. De Florii, am avut o zi liniștită, cu nepoțica, apoi la birou, și acum la dumneavoastră.
Mesajul doamnei Nuland (legat de corupția și presiunile mogulilor, în Europa de Est, n.red.) a avut un mesaj regional și el a fost stimulat de situația din România. Nu fac niciun secret că în discuțiile pe care le-am avut cu doamna Nuland și cu vicepreședintele Biden, unul din mesajele extrem de importante pe care le-am dat pe analiza noastră a fost: Atenție! este o revoltă generată de abandonarea direcției către UE, dar uitați-vă că în piață, cel mai important mesaj a fost legat de corupție. Slavă cerului că nu am ajuns la nivelul Ucrainei. Noi am declanșat măsurile de stopare a corupției în 2005. Se produce un lucru asupra căruia am atenționat aliații noștri americani. Eu de la instalarea administrației Obama, când am înțeles că SUA se retrage din Europa de Est, i-am atenționat că e o greșeală strategică. UE nu e suficient de solidară și unitară pentru a suplini lipsa SUA. UE nu are pârghii să gestioneze derapajele.
România are o importantă crucială în zonă, are ce oferi, din punct de vedere militar și al intelligency-ului, are o expertiză.
NU SUNT ANTI-RUS
Putin și Lavrov greșesc dacă mă consideră anti-rus. Și știu că îi supără că spun Marea Neagră, lac rusesc. Eu nu m-aș supăra în locul lor. Ce nu pot trece cu vederea, să mă fac că nu văd realitățile, numai ca să nu supăr Moscova. A ratat o relație extraordinară cu România, dacă ar fi acceptat ceea ce e adevărat: în Moldova ocupă Transnistria, au ocupat Crimeea. Astăzi România e mai fortăreață ca în urmă cu șase luni.
Mesaje ca cele ale doameni Nuland sunt mesaje de susținere, dar nu vor veni procurorii americani să facă dreptate în România, la fel și cu judecătorii. Dacă cineva crede că la Washington se face o declarație și apoi în România se fac arestări....
Despre baronii arestați
Dacă este ceva exagerat (în intrările procurorilor dimineața etc), atunci sunt procedurile. Nimeni nu e mai presus de lege, procedurile se aplică egal și Președintelui României și lui Nuțu Cămătaru. Nu scrie că dacă te duci la Nuțu Cămătaru luați-l pe sus, dacă te duci la Mazăre, cu un buchet de flori, cu un car alegoric...
În mod categoric, nimeni nu urmărește PSD, PNL sau PDL. Când era PDL era la guvernare, a căzut ghinionul peste PDL și toată lumea spunea că președintele își curăță partidul. Primarul de la Vâlcea, de la Craiova, anchetă la Falcă, la Poteraș. Dacă cineva se așteaptă de la mine să mă opresc astfel de cazuri, nu mă cunoaște. Cred că au ajuns la maturitate niște lucruri. După ultimele alegeri locale din 2012, oamenii s-au cam dezlănțuit și cu cât confortul că ai guvernul tău, că suni la prim-ministru, la mama mare, oamenii s-au relaxat și fac prostii.
Nu există și nu cred că poate gândi vreun procuror, cineva din cei care aprobă rechizitoriile, oamenii ăștia nu stau și se gândesc ăsta e PSD, să iau și un PNL și un PDL. Dacă le cunoașteți pe Kovesi și pe Bica, veți înțelege că nu fac un mix.
Se știe că în Constanța nu mișcă nimic fără aprobarea a doi oameni: Mazăre și Constantinescu. Oamenii de afaceri merg vara la hotel Flora, al lui Mazăre și nu la Primăria. La Mazăre probabil nu a fost foarte ușor să iei urma banilor. Lucrurile nu sunt ușoare și eu cred că la nivelul de control, ca să nu spun mafiostism, nu va fi ușor să li se demonstreze toate mișcările. Despre lucruri care se petrec la Prahova, am citit și eu și premierul Ponta, și premierul Emil Boc și premierul Tăriceanu.
Ponta riscă să ajungă la pușcărie
Dacă Victor Ponta ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale (să facă dreptate pentru fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, n.red.), ar deveni coleg de apartament, de cameră cu Adrian Năstase foarte repede. La nivel internațional, domnul Ponta și-a închis cariera de mult. Se duce pe aici, pe colo, cu lobby-uri pe bani. Mai ales că a avut două etape de angajamente. La Bruxelles și Washington, când spune mereu da și acasă face nu. Ce nu înțelege Viorel este că toți îi spun sincer: Viorel, dragă, statul de drept. Iar el spune ce e statul ăsta de drept. Eu nu spun că acești oameni nu sunt de apărat, dar nu de el, premier, ci de avocați. Ar fi o mare dramă pentru România, ca Viorel să ajungă președintele României. I-aș ruga pe români să mă creadă în zi de sărbătoare, că ar fi o dramă ca Victor Viorel să ajungă președintele României. Este lipsit de credibilitate afară, apărătorul corupților, iar el este un om profund corupt. Cum poți să îi astfel de avocat să-o aperi pe cei corupți. Victor Viorel este un corupt de aceeași talie și el. Nu vă amintiți cazul CFR Marfă, ce înscenări a făcut ca să-i dea lui Gruia Stoica CFR Marfă deși nu avea banii și când știa ce a făcut Gruia Stoica cu CFR Marfă. Ăsta e act de corupție. Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt. Omul ăsta va ridica corupția deasupra standardelor duse de Adrian Năstase.
Despre Rusia
Dacă Rusia își face iluzii că va obține o soluție de tip transnistrean, de genul haideți intrați voi cu trupele de menținere a păcii, în Ucraina, se înșeală. Rusia joacă și vrea să arate că o parte din Ucraina e de necontrolat. Nu va obține ce dorește. România va fi țara stabilă din regiune, dar asta nu înseamnă că nu va fi afectată dacă situația escaladează.