Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Metropolitană din Manchester, Marea Britanie, citat de mediafax.ro, argintul poate anihila până la 650 tipuri de microbi patogeni, datorită ionilor de argint. Este motivul pentru care acest metal este folosit la realizarea echipamentelor medicale, în scopul de a preveni infecțiile intraspitalicești.
În plus, un om de știință belgian a descoperit că bacteriile argintate combat virusurile care dau răceală, gripă sau care produc infecții intestinale. El a impregnat cu particule de argint bacteriile bune luate din iaurturile probiotice și le-a pulverizează pe mâini sau în nas, stopând acțiunea virusurilor.
Alungă gripa și răceala
Acționând ca un agent microbian puternic, argintul previne răceala, gripa, susține vindecarea în timp scurt în caz de viroze respiratorii, închiderea rănilor superficiale și refacerea pielii. Argintul, prin interacțiune cu conductivitatea pielii, o apără de iritații. Mai mult, protejează de radiațiile emise de telefoanele mobile și diverse aparate electronice, reglează temperatura corporală și circulația sangvină.
Află mai multe motive pentru care să porți bijuterii de argint AICI