Potrivit sursei citate, printre cei care au anunţat noi pachete de asistenţă se numără țări precum Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia şi Polonia, relatează Reuters, preluat de Agerpres.
Danemarca urmează să furnizeze un lansator de rachete pentru apărarea coastelor ucrainene.
Secretarul american al Apărării a subliniat angajamentul ţării sale de a ajuta Ucraina pe plan militar "până la sfârşit", notează și EFE.
"Avem multe de făcut împreună şi astfel vom merge înainte împreună", le-a spus Austin membrilor grupului care a avut deja o primă întâlnire în urmă cu o lună la Ramstein (Germania) şi căruia acum i s-au alăturat încă cinci ţări (Austria, Bosnia-Herţegovina, Columbia, Irlanda şi Kosovo).
El a subliniat că de la începerea invaziei ruse, Ucraina a obţinut deja o "victorie istorică în bătălia pentru Kiev", ceea ce l-a determinat pe preşedintele Putin să reorienteze războiul spre est şi sud, dar şi în această nouă fază Ucraina se luptă "la fel de tare şi la fel de bine".
Menţionând prezenţa la reuniune a ministrului ucrainean al apărării Oleksii Reznikov şi a şefului adjunct al forţelor armate ucrainene, oficialul american a promis că aliaţii vor continua să lucreze împreună cu Kievul pentru a se asigura că Ucraina are tot materialul necesar pentru a se apăra.
Şeful Pentagonului a vorbit și despre ultimul pachet de ajutor al SUA, în valoare de 40.000 de milioane de dolari, subliniind că acesta va permite ca Ucrainei să-i fie furnizate mai multe sisteme de artilerie şi vehicule blindate. Mai exact, el a indicat că vor fi trimise 18 noi obuziere, 18 vehicule tactice pentru transportarea acestora, sisteme de artilerie, sisteme radar şi alte echipamente pentru armată, mai arată sursa citată.