Potrivit Playtech.ro, Lyrebird a postat câteva exemple audio pe site-ul serviciului, pentru a convinge utilizatorii că lucrurile sunt serioase. În plus, aceștia susțin că nu este nevoie ca utilizatorul să rostească neapărat cuvintele pe care le vei folosi în clipul audio pe care vrei să îl generezi. În plus, ai posibilitatea să creezi și diverse intonații cu ajutorul acestui serviciu.
Dacă astfel de lucruri sună cunoscut, asta se datorează lui Project VoCo, de la Adobe, prezentat în noiembrie 2016. Acel serviciu avea nevoie, însă, de 20 de minute de înregistrare audio și folosea resursele sistemului pentru sinteza vocii. Lyrebird se folosește de o înregistrare de doar un minut și susține că va lansa un API bazat în cloud pentru a procesa clipurile audio, arată thenextweb.com.
Firește, având în vedere o asemenea tehnologie, e lesne de înțeles că există temeri cu privire la crearea unor fișiere audio false, folosind vocile anumitor persoane. Compania discută și despre acest fapt, creatorii fiind conștienți de riscurile pe care doresc să le elimine. Astfel, Lyrebird speră ca în viitorul cât mai apropiat oamenii să fie conștienți că tehnologia de copiere a vocii cuiva este existentă. În plus, compania vrea ca oamenii să conștientizeze că înregistrările audio ar putea să nu mai reprezinte dovezi în viitor.
Avem deja de-a face cu o încrede mai scăzută în imaginile care apar pe internet, deoarece tehnologiile de manipulare fotografică sunt destul de avansate în prezent. Asta nu înseamnă că oamenii nu pică în plasa unor astfel de fabricații.
Pericolul cel mai mare reprezentat de o astfel de tehnologie de sintetizare a vocii nu apare deoarece ar putea fi falsificat discursul unui lider mondial, ci pentru că oamenii de rând ar putea cădea în plasa unor răufăcători care se pot da drept apropiați, într-un plan mult mai avansat de înșelătorie decât ”metoda accidentul”.