Apa ținută în vase de cupru, ce spune medicina ayurvedică
"Când apa este depozitată într-un recipient de cupru, mineralul se scurge în el. Acest cupru leșiat în apă ajută la descompunerea particulelor de alimente din noi și îmbunătățește digestia noastră", conform nutriționistului din Bangalore, Dr. Anju Sood, scrie arana.ro
Medicina ayurvedică este una dintre cele mai vechi tipuri de terapii holistice, adică un set de practici pentru sănătatea întregului organism. Medicina ayurvedică există de peste trei mii de ani și aparține, în cea mai mare parte, de cultura indiană.
Conform acestor principii, apa ținută în vase de cupru se purifică și este foarte sănătoasă și benefică organismului. Apa trebuie ținută peste noapte în recipiente de cupru pentru a se purifica.
Tot medicina ayurvedică susține că acest metal, cuprul are proprietăți antimicrobiene, antioxidante, anticancerigene și antiinflamatoare. Efectele antimicrobiene ale cuprului sunt susținute și de către știință.
Cum să-ți subțiezi sângele în mod natural. Ce trebuie să consumi pentru a nu face cheaguri
Se mai spune că acest metal, cuprul, are cea mai înaltă vibrație dintre toate metalele, și că ar fi cel mai apropiat de vibrația iubirii, conform unui video postat pe contul de Youtube "Agenda Ta de Sănătate".
Conform aceleeași surse și studiile medicale ar fi demonstrat faptul că apa potabilă depozitată în vase de cupru ar avea beneficii pentru sănătate. Vasele din cupru în care se depozitează apa trebuie spălate frecvent cu apă și lămâie sau cu apă și sare.
Cuprul, esențial pentru organsim
Cuprul este un mineral esențial pentru organism. Acesta are rolul de a regla enzimele și a stimula creșterea, dar are rol și în stimularea organimsului de a procesa fierul mai eficient.
Aceeași sursă spune că în urma unui studiu realizat în 2012 s-a demonstrat faptul că depozitatea apei contaminate în vase de cupru, timp de 16 ore, la temperatura camerei ar fi redus considerabil microbii din apă.
Alt studiu ar fi arătat faptul că pe suprafețele din cupru dintr-un spital, bacteriile ar fi fost distruse în proporție de 97%. Fiind astfel reduse infecțiile cu un procent de 40%, conform sursei precizate anterior.
De asemenea, purtarea unei brățări din cupru, pe încheietura mâinii sau la gleznă ar avea efect terapeutic.
În cultura hindusă se crede că apa ținută minimum patru ore în vase de cupru va fi purificată și va dobândi anumite calități ale cuprului. Consumată ea va conferi energie întregului organism și va avea efecte curative asupra ficatului.
Beneficiile apei ținute în vase de cupru
- Conform sursei precizate, apa purificată în vase de cupru ajută la curățarea rinichilor și a tractului gastrointestinal.
- De asemenea, cuprul este un tonic excelent pentru sistemul limfatic, splină și pentru ficat.
- Ajută la stimulatea creierului și la menținerea sănătății tractului digestiv.
- Stimulează absorbția fierului în organism, reglează funcționarea glandei tiroide și ajută la distrugerea anumitor bacterii dăunătoare din apă.
- Ameliorează durerile articulare, cum ar fi artrita.
- Datorită antioxidanților ajută la încetinirea îmbătrânirii.
- Ajută și la reglarea tensiunii arteriale, la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.
- Grăbește vindecarea în cazul rănilor și este un element esențial în majoritatea procesele organismului. De la formarea celulelor, la rolul său în procesul de absorbție al fierului, ajutând astfel în cazul anemiei, spune aceeași sursă.
Cum acționează apa ținută în vase de cupru
Apa ținută în vase de cupru ajută la o mai bună funcționare a sistemului digestiv. Totodată, proprietățile cuprului ajută la contracția și la relaxarea stomacului.
De asemenea, cuprul ucide bacteriile dăunătoare și reduce inflamația din stomac, fiind astfel un remediu bun pentru unele afecțiuni ale stomacului, precum este ulcerul, indigestiile sau unele infecții.
Totodată, cuprul ajută la detoxifierea și curățarea stomacului și la reglarea funcționării ficatului și a rinichilor. Dar are rol și în absorbția nutrienților și eliminarea corectă a deșeurilor din organism.
Medicina ayurvedică recomandă consumul unui pahar mare cu apă, care a fost depozitată peste noapte într-un vas de cupru, dimineața pe stomacul gol. Acest lucru vă va ajuta la detoxifierea stomacului.
De asemenea, consumul regulat de apă stocată în vase de cupru vă va ajuta la pierderea în greutate. Cuprul ajută organismul la descompunerea grăsimilor și eliminarea eficientă a acestora.
Conform Societății Americane a Cancerului, s-a descoperit că cuprul ajută la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și scade nivelul colesterololului și al trigliceridelor, mai precizează Claudia Mesea Paraschivescu, pe contul său de Youtube.
Alte beneficii
De asemenea, cuprul este cunoscut deoarece ajută la prevenirea bolilor comune transmise de apă. Este considerat cea mai la îndemână și ieftină soluție de dezinfectare a apei, în special în țările subdezvoltate, care nu au un sistem de salubrizare bun.
Cuprul mai ajută în cazul problemelor tiroidiene, deoarece glanda tiroidă are nevoie de acest element pentru a funcționa în mod corespunzător.
Este recomandat și pentru menținerea sănătății pielii, dar și pentru producția de melanină, care este cunoscută în limbaj popular ca un pigment care colorează pielea, părul și ochii și ne ajută atunci când ne supraexpunem pielea la soare, acționând ca factor de protectie, scrie springfarma.com.
Posibile efecte adverse
Expunerea pe termen îndelungat la doze mari de cupru poate fi nocivă organismului, conform csid.ro. Dintre simptomele pe care le poate provoca excesul de cupru se numără: diareea, vărsăturile, starea de greață și durerile abdominale.
Conform sursei precizate anterior, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nu recomandă mai mult de 2 ml. de cupru/litrul de apă, iar ca doză zilnică să nu depășească 10 mg de cupru /zi.